Temple Fang in Melkweg, foto Maron Stills

De muziekwereld is aanpasbaar, zo blijkt maar weer eens. Want met alle concerten en festivals verplaatst, is livestreamen in luttele weken het nieuwe normaal geworden. Concerten op de kijkbuis in het comfort van eigen huis, moshen in je eentje. Zelfs met nieuwe aanpassingen, waarbij een limiet van 30 man de regel is, lijkt het erop dat streams nog enkele tijd onze toevlucht bieden naar een live-ervaring. En om toch wat overzicht te behouden in die overlopende emmer aan livestreams, verzamelen we vanaf nu elke week een rits opnames van binnen-en buitenlandse bodem. Met van afgelopen week voornamelijk een hoop Isolation Sessions met o.a. Temple Fang en The Fifth Alliance evenals een vlammende Metropool sessie met Diggeth en Black Monsoon.

30 MEI: THE ISOLATION SESSIONS #78 – ANDY & THE ANTICHRIST
Wanneer we eindelijk weer op pad kunnen naar onze favoriete poppodium, zullen The Isolation Sessions een legendarisch archief achterlaten. Het initiatief van Bob de Wit en Koen (Super Nova Studio), in samenwerking met Dynamo Eindhoven, Effenaar en Eindhoven Rockcity, zit alweer bijna aan de 100 streams. Een verzameling waar we post-corona nog jarenlang plezier van gaan hebben. Niet gek dus dat we van vorige week alleen al vijf streams hebben verzameld, te beginnen met Popronde NMTH-Talent Andy & The Antichrist. Neem voordat je op de play-knop drukt eerst nog een bezoekje aan de website en doneer als de wiedeweerga een, twee of bij voorkeur meerdere euro’s! De opbrengsten gaan naar de medewerkers en bands:

1 JUNI: THE ISOLATION SESSIONS #80 – GRAMMA
Eindhovense garagepunkers Gramma speelden een thuiswedstrijd. En dat resulteerde een vurige punk rel:

3 JUNI: THE ISOLATION SESSIONS #82 – AZIJNPISSER
Beukende Brabo hardcore, plankgas gaan met dit energieke viertal. Check hier hun Bandcamp-pagina.

4 JUNI: DIGGETH EN BLACK MONSOON IN METROPOOL
Oh yes! De Nederlandse stonerkoningen van Diggeth laten even zien waar hun geduchte livereputatie vandaan komt, met daarvoor ook nog een vurige show van noise-grungers Black Monsoon.

5 JUNI: THE ISOLATION SESSION #84 – THE FIFTH ALLIANCE 
Verpletterende post-metal uit Breda, die vorige zomer hun derde opus The Depth of the Darkness uitbrachten. Check die hevig sludgende, verscheurende sessie hieronder:

7 JUNI: THE ISOLATION SESSIONS #86 – TEMPLE FANG
Dat is nog eens een manier om je weekend mee af te sluiten! Magistraal weer, deze show van de Amsterdamse psych/spacerockers Temple Fang. We wachten met smart op de debuutplaat:Deel dit artikel