March op Come As You Are, foto Jan Rijk

De muziekwereld is aanpasbaar, zo blijkt maar weer eens. Want met alle concerten en festivals verplaatst, is livestreamen in luttele weken het nieuwe normaal geworden. Concerten op de kijkbuis in het comfort van eigen huis, moshen in je eentje. Zelfs met nieuwe aanpassingen, waarbij er mondjesmaat weer wat concerten worden gehouden, lijkt het erop dat streams nog enkele tijd onze toevlucht bieden naar een live-ervaring. En om toch wat overzicht te behouden in die overlopende emmer aan livestreams, verzamelen we elke week een rits opnames van binnen-en buitenlandse bodem. Met dit keer twee keiharde Isolation Sessions van MARCH en Noctambulist, festivalstreams van Dynamo Metalfest en Metal-Aid Festival en Haagse postpunkers Lifeless Past. 

17 JULI – DYNAMO METALFEST LIVESTREAM MET O.A. INFERUM
Eerder toonden we al een uitgebreid fotoverslag van Paul Verhagen over het Dynamo Metalfest streamevent, maar nu heeft Loud Noise Agency al het videomateriaal vrij gegeven. Bekijk alle shows terug via Vimeo, en begin alvast met de technische death metal bazen Inferum hieronder:

22 JULI – ISOLATION SESSIONS #115: MARCH
Nummertje 115 alweer! Met dit keer de heavy punkrockers van MARCH, die steevast garant staan voor een energieke show:

23 JULI – LIFELESS PAST @ BAR3
Haagse postpunkers maken Bar3 een kopje kleiner:

25 JULI – METAL AID FESTIVAL @ BAROEG
Het tofste poppodium van Rotterdam deed in samenwerking met Rockportaal een heus Metal-Aid streamfestival afgelopen zaterdag! Met vlammende shows van Ann My Dice, Degenerate, Undawn en meer. Zie hieronder een greep, en steun Poppodium Baroeg hier.

UNDAWN
Keihard grooven in de repetitiekelder van Undawn:

ANN MY DICE
Roffa metalcore op je smoel:

DEGENERATE
Brute thrash op je harses:

27 JULI – ISOLATION SESSIONS #116: NOCTAMBULIST
Hevige, verschroeiende post-black metal op z’n Tilburgs:Deel dit artikel