Caracea, foto: Justina Lukošiūtė

De muziekwereld is aanpasbaar, zo blijkt maar weer eens. Want met alle concerten en festivals verplaatst, is livestreamen in luttele weken het nieuwe normaal geworden. Concerten op de kijkbuis in het comfort van eigen huis, moshen in je eentje. Zelfs met nieuwe aanpassingen, waarbij er mondjesmaat weer wat concerten worden gehouden, lijkt het erop dat streams nog enkele tijd onze toevlucht bieden naar een live-ervaring. En om toch wat overzicht te behouden in die overlopende emmer aan livestreams, verzamelen we elke week een rits opnames van binnen-en buitenlandse bodem. Met dit keer vijf snoeiharde streams van Popronde-Talenten VULVA en Klaplong evenals de doom van Offerblok, de emotionele altmetal van Caracea en de heavy rock van SonicWhip.

6 JULI: ISOLATION SESSIONS #107 – CARACEA
Het aantal Isolation Sessions per week is wat teruggeschroefd, met vorige week een paar dagen pauze. Wel stond op 6 juli Caracea een potje te raggen. Men neme een vleugje emo, nu-metal en een scheut Tool en wat je krijgt is een hevig stukje muziek en dito performance. Vergeet voordat je kijkt niet te doneren via de Isolation Sessions website.

9 JULI: VULVA @ BAR3 ROTTERDAM
Oh yes, we keken al uit ze te zien op de Popronde (verplaatst naar januari, lees het hier) en Bar3 Rotterdam wist die honger al te stillen met een te gekke livestream vorige week. Het noisepunk duo is dusdanig hardcore dat hun bandnaam niet door de beugel kan van YouTube. Kom er nu direct achter waarom je deze band niet mag missen tijdens Popronde 2020:

13 JULI: ISOLATION SESSIONS – OFFERBLOK
Eindhovense doommeisters die snoeihard binnenstormen:

14 JULI: ISOLATION SESSIONS – SONIC WHIP
Explosieve heavy rock uit Nijmegen:

15 JULI: ISOLATION SESSIONS – KLAPLONG
Eigenlijk mag je natuurlijk alles uit onze Popronde-selectie niet missen, zo ook Klaplong. Nederlandstalige garagepunk met een noisy hardcore randje, gebracht met een gezond gebrek aan fucks:

 Deel dit artikel