Wear Your WoundsJohn Dyer Baizley brengt als curator natuurlijk talloze interessante bands naar Roadburn. Denk aan Magma, Chelsea Wolfe en zijn eigen band Baroness, waarmee hij vrijdag op de Mainstage in 013 een speciale set speelt met nummers van al hun langspelers. Baizley cureert ook de zaterdag maar dan in het Patronaat en daar zien we onder meer Jacob Bannon. De Converge-frontman komt met een nieuw project naar Tilburg. Wear Your Wounds heet het en Decibel Magazine liet vandaag de eerste video zien.

Wear Your Wounds heeft door de jaren heen al wel wat levenstekenen (tracks) losgelaten en kondigde eerder dit jaar debuutalbum WYW aan. Bannon heeft het project beschreven als het ‘product van jaren van lo-fi solo-opnames’. Bekijk hieronder de video van de eerste single, die ook al Wear Your Wounds heet. De videoclip is geregisseerd door Max Moore en het nummer gaat na een klassieke piano-opening naar post-rock meets klassiek. Interessant spel wel.

De eerste live-show van Wear Your Wounds ooit vindt plaats op zaterdag 22 april op Roadburn in Tilburg, als Bannon in het Patronaat optreedt als onderdeel van ‘John Dyer Baizley curates’. Het album komt 7 april uit via Deathwish Inc. en is vast te bestellen via deze link. Dat kan ook via Bandcamp (zie onderaan), waar je nog een tweede nummer kan horen: het ruim 9 minuten durende en wat ingetogener slotnummer Goodbye Old Friend.


Roadburn-2017_Wear-Your-WoundsDeel dit artikel