Het is niet de eerste keer en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat we aandacht besteden aan Lonely The Brave. We zijn op de NMTH-burelen al vanaf het prille begin fan van de sympathieke Britten, dus wanneer we een primeur voor de nieuwe single aangeboden krijgen, duiken we er gretig bovenop. 

‘Rattlesnakes’ is alweer de vierde single die wordt vrijgegeven, afkomstig van het tweede album Things Will Matter. De opvolger van het zeer positief ontvangen The Day’s War zal op 20 mei uitkomen via Hassle Records. De productie was dit keer in handen van Ross Orton (M.I.A., Drenge, Arctic Monkeys), Rogier Hendriks tekende voor de video van ‘Rattlesnakes’.

De track is een echte LTB: breed en gedoseerd gitaargeweld, met altijd die fantastische stem van David Jakes die de luisteraar zelfs met het Koningslied kippenvel zou kunnen bezorgen. De band verschijnt zelden zelf in video’s en met name frontman Jakes staat er niet om bekend graag op de voorgrond te treden. Toch is hij in deze video – net als in voorganger ‘Black Mire’ – prominent aanwezig. Of dit ook op het podium het geval gaat zijn, kun je zien op 30 mei in Melkweg Amsterdam en 31 mei in Cacaofabriek in Helmond. Wij zullen daar in elk geval te vinden zijn. Zekerheidje.

 Deel dit artikel