Persfoto GOLD

Persfoto GOLD

Hier is een verse clip van The Controller, de derde single van GOLDs tweede album No Image. De Rotterdamse post-metal/shoegaze-formatie brengt die 24 oktober uit op het Duitse Ván Records (en Profound Lore in de VS) en presenteert die 16 oktober al in Rotown. GOLD bevat (ex-)leden van The Devil’s Blood, Madball, Malkovich en Born From Pain en doet qua artwork en persfoto’s redelijk geheimzinnig, wat ons stiekem toch een beetje benieuwd maakt. Luister daarom de eerste twee singles hier.

Waar ze hun muziek rangschikken met prima referenties als ‘voor fans van Swans, Deafheaven, Nothing en White Lung’ zou The Controller een brug moeten slaan tussen Sun Kil Moon en Liturgy, maar dan via Glenn Branca. De clip slaat vast bruggen tussen de Normandische branding en Marokkaanse bergen, om dan op tweederde visueel en muzikaal helemaal te ontsporen met huilende baby’s, meisjes die bananen eten en meer bizarre eetgewoonten. Goede uitsmijter ook. En dank voor de Spaanse ondertiteling.

Tekende Willem Verbuyst nog voor de debuutplaat, dit album is geproduceerd door Jeff Zeigler (Kurt Vile, War On Drugs, Nothing, Purling Hiss) en wordt gepresenteerd op 16 oktober in Rotown, in thuisstad Rotterdam. Met ook shows van het Gentse Future Old People Are Wizards en Youth Hunt.Deel dit artikel