King Gizzard, Foto Ben Houdijk

King Gizzard zaterdag in TivoliVredenburg, Foto Ben Houdijk

Zo komen die Aussies van King Gizzard & The Lizard Wizard net na die topshows op WTWTA (hoogtepunt op vrijdag) en John Coffeys Homecoming met een nieuwe, totally psyched & bluesed out track. Eentje die doet vermoeden dat ze de wazige psychpop-fase en het meer ingetogen gefreak van de releases vam vorig jaar, Paper Mâché Dream en EP Quarters, alweer achter zich hebben gelaten. Beter. Occult en spacey clipje ook. Typisch.

Nu was de zevenkoppige groep live toch al meer van de gekte van I’m In Your Mind Fuzz (2014) en gelukkig maar. Want zo hebben we de Melbourne psych-outfit het liefst: verbijsterend psychend en opzwepend garagerockend en Krautend met die bluesy mondharmonica er doorheen. Zo verslavend.

Dat belooft veel voor de aanstaande release van alweer een album. Nonagon Infinity is de derde plaat en vierde release in drie jaar tijd en Gamma Knife is het eerste voorproefje. ATO brengt Nonagon Infinity op 29 april uit, waarna de band op 1 mei op SXSW een lange Noord-Amerikaanse tournee aftrapt.Deel dit artikel