CityRockDit jaar vindt CityRock Leeuwarden voor het eerst plaats op twee dagen: vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Het festival krijgt meteen ook een nieuwe locatie in het Rengerspark in de Friese hoofdstad. Een deel van de line- up is inmiddels bekend gemaakt: het is aan De Staat, John Coffey, DeWolff, KADAVAR, Queensrÿche en De Hûnekop om het Rengerspark plat te spelen. De vrijdag staat in het teken van alternatieve rock en de zaterdag richt zich meer op classic rock.

Opvallend is dat CityRock dit jaar niet voorafgaand aan Into the Grave zal plaatsvinden en zich uitbreidt tot twee dagen. Volgens de organisatie van CityRock is de reden van de uitbreiding simpel: ”Om de diversiteit van rock nog beter te kunnen vieren, verdienen meer bands een podium. Hiermee komt het festival ook meer uit de schaduw van de grote broer Into the Grave”. Dit jaar hebben beide festivals een eigen weekend. Goed nieuws aangezien gespeculeerd werd of CityRock dit jaar nog wel door zou gaan, zeker met oog op de eerder bekendgemaakte uitbreiding van Into the Grave naar twee dagen. Into the Grave vindt dit jaar overigens plaats op 12 en 13 augustus en heeft onder meer Slayer en Exodus geboekt voor die zesde editie. Meer informatie en klinkende namen als Airbourne, Kreator en Carcass in dit artikel.

CityRock maakt binnenkort meer namen bekend uit de line-up. Dus houd Never Mind The Hype in de gaten. Kaarten zijn te koop via Ticketmaster.Deel dit artikel