Emptiness op Roadburn 2017, foto Roy Wolters

Emptiness op Roadburn 2017, foto Roy Wolters

Is het nu nog niet afgelopen met al die heavy gekkigheid in oktober? Hebben we Soulcrusher, Desertfest Antwerpen en Into The Void ternauwernood overleefd en dan krijgen we in Utrecht nog even een dik driedaags toetje eroverheen? Ga je dat echt zeggen? Precies dat ja, Black Earth Festival baby! En mocht je al op je tandvlees en laatste benen door de Domstad stiefelen, dan hebben we een hier een must see/hear/experience tips voor je.

Te beginnen met de belangrijkste tip: Het festival vindt iedere dag op een andere locatie plaats. Kiezen is dus heel eenvoudig:
– Vrijdag raak je in hemelse, psych, drone en shoegaze sferen in Moira.
– Zaterdag pak je hard sludgend, doomend en post-metallend door in dB’s.
– Zondag gaan we hard, diep en vooral blackened in EKKO, waar met de Benelux blackscene ook de Doomany DJ’s zich verzamelen. We zien je daar!


Father Murphy, foto Carlotta Del Giudice

Father Murphy, foto Carlotta Del Giudice

Een setje losse tips:
MOIRA, VRIJDAG 26 OKTOBER

Full line-up & timetable:
18:00 Doors open with dinner by KitchenPunx – The Garden of Vegan and music by DEADWAVE RADIO
18:45 Slowwalker
19:45 Uncanny Valley
20:45 BlackMoon1348 (+ live mapping & painting)
22:00 Father Murphy

FATHER MURPHY
Father Murphy gaat ermee stoppen. De experimentele Italiaanse psychfolk-outfit bracht in april het laatste album Rising. A Requiem For Father Murphy uit en is nu bezig aan de laatste tour door Europa, waarna nog een Amerkaans slot met Jarboe volgt. Het is allemaal nogal spannend, dreigend, ongrijpbaar en dat moeten we – zeker nu Father Murphy’s trip na vijftien jaar ten einde komt – dan ook absoluut live ervaren. Freddie Murphy en Chiara Lee omschrijven hun act zelf als “the sound of the Catholic sense of Guilt. A downward spiral aiming at the bottom of the hollow, and then digging even deeper.”


Copenhagen doom

Copenhagen doom

DB’s, ZATERDAG 27 OKTOBER
De zes acts spelen stuk voor stuk exclusieve Nederlandse show op Black Earth Festival.
Full line-up & timetable:
16:45 Doors open
17:20 Prisa Mata
18:10 Bethmoora
19:00 Surya
20:00 Dirt Forge
21:00 Grime
22:00 Fistula

Fistula, Grime, Dirt Forge, Bethmoora, Surya en Prisa Mata
FISTULA
Vulgar Ohio sludgecore, kijk dat krijgen we ook niet dagelijks voor de kiezen. In het geval van Fistula is dat best zonde. Het Amerikaanse vijftal pakt het met titels als The Shape Of Doom To Cumm, Whore Cancer en Goat Brothel misschien niet al te subtiel, smaakvol en serieus aan, maar we runnen hier ook geen nonnenschool he. Fistula gaat het album Longing For Infection (op luxe vinyl) in november heruitgeven via PATAC Records en hier heb je vast de nieuwe versie van ‘Smoke Acid Shoot Pills’.

DIRT FORGE
Het is de eerste Nederlandse show van Dirt Forge en mocht je nog twijfelen of dat wat voor jou is, dan helpt deze livevideo van de Deense sludge metalbazen je wel een handje:

PRISA MATA
Prisa Mata bracht vorige week de nieuwe track Crooked Trees uit via het Britse Astral Noize. De Zuid-Londense band is pas vier jaar bezig met die stoner, sludge psych- en noiserock en voor de huidige single bracht het trio deze drie songs uit via een split met Fuckjar:


Terzij de Horde op Roadburn 2016 // foto: Roy Wolters

Terzij de Horde op Roadburn 2016 // foto: Roy Wolters

EKKO, ZONDAG 28 OKTOBER
Full line-up & timetable:
15:00 Doors open
15.45 Gnaw Their Tongues
16.35 Terzij de Horde
17.35 Cult of Occult
18:15 Dinner break
19.15 Emptiness

CULT OF OCCULT
Cult of Occult bracht 1 juni dit jaar het vierde album uit. Anti Life bestaat uit een track van 53 minuten of, zo u wilt Bandcamp, vier stukken. De Fransen gaan daarop bijzonder ongenadig tekeer met de blackened sludge en de occulte doom. Cult of Occult is deze herfst op oorlogspad ter promotie van de plaat en dat zul je voelen ook, in alle naargeestigheid. Het is meteen de enige show dit jaar in ons land.

EMPTINESS
Ook Emptiness speelt haar enige Nederlandse show van 2018 in Utrecht op Black Earth Festival. De experimentele Belgische groep maakte met Not For Music (review vind je hier) niet alleen een van de meest bijzondere platen van 2017, Emptiness wist dat ook erg goed en beklemmend naar het podium te vertalen. Zo bleek onder meer op Roadburn en in de Botanique, Brussel:


MEER INFO:
Tickets haal je via deze link en uitgebreidere beschrijvingen van de acts vind je in het FB-event.Deel dit artikel