Man, we hebben weer iets moois voor de kiezen gekregen op de vrijdag, dankzij M-PX te Muziekgieterij Maastricht en de Franse indierockers Bison Bisou. Want niet alleen stond de band zelf op 23 oktober in de Muziekgieterij, maar kwamen ze ook nog eens langs in het M-PX productiehuis om een dikke livesessie en interview op te nemen. En wij mogen vandaag die M-PX Presents: Bison Bisou in première laten gaan! De band speelde drie nieuwe tracks van het laatste album Pain & Pleasure, en deed ook nog eens een interview over hun favoriete tracks on the road. Bekijk die exclusieve primeur hier…

Bison Bisou heeft al aardig wat naam gemaakt in een relatief korte tijd. De band uit Duinkerken haalt zijn basis misschien uit de indierock, maar luisterend naar het venijnige debuutalbum Bodysick en nieuwste telg Pain & Pleasure, zijn het de veelzijdige invloeden waarmee Bison Bisou zijn eigen gezicht creëert. Want ook invloeden uit de punk, hardcore en noise worden niet geschuwd, samensmeltend tot een pittig geheel. Muziek die in een livesetting dan ook helemaal tot zijn recht komt. En dat Bison Bisou zich ertoe zet menig hoofd eraf te schroeven bewijzen ze met drie liverendities, bestaande uit ‘Moist Ends’, ‘Dad Tomb’ en ‘Parallel Power’ van het nieuwe album Pain and Pleasure dat op 7 oktober uitkwam. De livesessie werd opgenomen in M-PX, het productiehuis en studio van Muziekgieterij, waar de band op 18 oktober 2019 het podium betrad. Het laat duidelijk zien met wat voor tomeloze energie deze heren het podium te lijf gaan. Ook het interview toont ons inzicht in de vele inspiraties van de band, waarin ze vertellen over hun favoriete tracks tijdens het rijden, van Alain Bashun tot Birds In Row, Namdose tot ABBA.

Livesessie met ‘Moist Ends’, ‘Dad Tomb’ en ‘Parallel Power’:

Interview met de band:

De songs zijn opgenomen in de M-PX studio van Muziekgieterij te Maastricht. Blijf op de hoogte van hun livesessies en andere evenementen via de website. Pain & Pleasure van Bison Bisou is op 7 oktober 2019 uitgebracht via Luik Records en A Tant Rêver Du Roi. De band speelt in het kader van hun tour nog vier show in januari, hieronder te zien:

14.01.20 Angers (FR) – Jokers Pub
16.01.20 Nantes (FR) – La scène Michelet
17.01.20 Pau (FR) – La Ferronerie
18.01.20 Fumel (FR) – Pavillon 108Deel dit artikel