Man, met al twee singles op zak in aanloop van de plaat Meridian, lijkt het erop dat HIPPOTRAKTOR iets speciaals in petto heeft. De Belgische beukmachine heeft leden in dienst van o.a. Psychonaut. En waar die band al een van de voorbeelden is in hoeverre België grenzen verlegd met hun metal, kan HIPPOTRAKTOR zich ook tot dat rijtje scharen. Case in point: derde single God Is In the Slumber is opnieuw een verpletterende sonische mokerhamer van een track, die ook nog eens gezegend is met een drum playthrough. 

De track zelf borduurt voort op de vorige singles Mover of Skies en Manifest the Mountain. Oftewel: metal die keihard groovet, met heerlijk proggy riffs en overgangen. Hoe het enerzijds van loeizware ritmes over kan gaan in haast psychedelische cleane partijen is erg fraai, en laat zien dat we hier met doorgewinterde muzikanten te maken hebben. Elementen van bands als Gojira en Meshuggah zijn nooit ver te zoeken, maar vergis je niet: HIPPOTRAKTOR heeft een geheel eigen gezicht en we hadden ook niet anders verwacht van een band uit ons buurland. Dat is ook terug te zien in de drum playthrough, want Lander de Nyn is een duidelijk een zeer originele, technische drummer die de opname op ontzettend strakke wijze inspeelt. Erg indrukwekkend, hoe hij met zijn onnavolgbare polyritmes en grooves een eigen stijl creëert. Bekijk hier de video van deze Belgische aanwinst:

God Is In the Slumber is afkomstig van het album Meridian, uit op 15 oktober en verkrijgbaar via Pelagic Records in diverse formats en bundel, waaronder vinyl. Tevens is de single hieronder via Spotify te beluisteren. Blijf op de hoogte van HIPPOTRAKTOR en volg de band via Instagram en FacebookDeel dit artikel