Beastfest Poster (707x1000)Beastfest of eigenlijk Wildebeastfest is precies wat de poster zegt: ‘Rock and fucking roll’. En dan nog wat meer. Wat is er aan de hand? Wildebeast, een Utrechtse punky rock ’n roll-groep, miste wat smerigheid in de feestjes hier en besloot daar naar goed DIY-gebruik zelf wat aan te doen. Samen met collega-rawkers Rhinorino stampten ze Beastfest uit de grond van de Stadstuin in de eigen stad.

De eerste editie is op vrijdag 23 september en kent meteen een even dikke als vuige line-up met naast de gastheren onder meer Magnetic Spacemen, Rhinorino en Robbing Banks.

Laat het mission statement even op je in(t)werken:
“Trek je smerigste schoenen aan, want we gaan hard vanavond. Een nieuwe generatie harde bands staat op om de rockscene nieuwe energie in te blazen. Weg met de synthesizers; aan met de vuige gitaren! Of nu garage, stoner of punk je ding is; deze avond is een ode aan het lawaai waar wij met z’n allen zoveel van houden.”

Wie komen er dan?
Headliner is de opgefokte Tukse garagerockformatie Magnetic Spacemen, die al met John Coffey tourden en zo’n beetje overal speelden. Hoog tijd dus dat die een keer de Stadstuin komen omploegen. Net voordat ze aan een lang en wild Popronde-avontuur beginnen.

Rhinorino kennen we onder meer van de vorige Popronde-gekte. Het Utrechtse ‘sexy stoner rock ’n roll-trio’ gaat er twee man en een vrouw sterk vol op met de betere inspiraties van Queens Of Stone Age en The Eagles of Death Metal.

Held Robbing Banks doet het gewoon in z’n eentje. One-man-band Robin van Saaze is gitarist, drummer, zanger, producer en platenbaas van zijn eigen band en is daar – ondanks de voormalige Serious Talent status – heel gewoon onder gebleven. Nu ja gewoon; hij garagerockt voor vier.

Prestcold Molly hadden we nog niet genoemd. We laten ons deze editie voor het eerst verrassen door dit alternative rockkwartet met de nodige ervaring: zo drumde Jesper bij Automatic Sam, speelt Peter bij Jungle By Night en Seb bij Paceshifters. Moet goed komen.

Gastheer Wildebeast dan: Deze Utrechtse band maakt keiharde rock ’n roll met punk-invloeden en heeft naar eigen zeggen maar één doel: ‘live ongegeneerd hard knallen en iedereen mee te nemen in de energieke show!’

Wildebeast Facebook-event.

Susie Q van Rhinorino in dB's, foto Roy Wolters

Susie Q van Rhinorino in dB’s, foto Roy WoltersDeel dit artikel