Amenra - Mass VIHet is Amenra avond: Amen indeed. We geven je nu de nieuwe video van Children Of The Eye, wat meteen ook het eerste geluid van de aanstaande, zesde plaat is. Mass VI telt zes composities, komt op 20 oktober uit via Neurot Recordings (World) en Consouling Sounds (Europa) en het album is vanaf nu te bestellen. Er is onder meer een ‘deluxe editie 2xLP 45rpm 180grams’ in verschillende gelimiteerde kleuren. Ook interessant voor de collectionneurs onder u: De Europese versie heeft ander artwork en ook een andere mix en master (!). Het mixen en masteren is verzorgd door Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker) in de Atomic Garden studio in San Francisco. De reguliere hoes zie je hiernaast.

Er zijn ook meteen wat tourdata vrijgegeven, de releaseshow op 31-10 in de AB in Brussel is echter al uitverkocht. Verder staat er voor de Benelux nu alleen een akoestische show gepland in Izegem op 1 december, dus er valt nog genoeg te wensen. Pak bijvoorbeeld die Graspop-show er eens bij en besef. Het setje van zes data vind je, met de tracklisting, onder de video.

Children Of The Eye is een typisch, beklemmend en intens Amenra-nummer vol gekrijs en tergend langzame opbouw richting de onvermijdelijke razende doom. Opvallende, en ons inziens geslaagde toevoeging is de cleane zang die op tweederde het nummer doorbreekt. Voor de video werkte de Vlaamse groep samen met twee oude bekenden: Wim Reygaert (de regisseur was verantwoordelijk voor Ra live visuals begin jaren 2000) en Maximiliaan Dierickx (werkte mee aan twee dvd’s).

Frontman/vocalist Colin Van Eeckhout legt uit:

“The idea and effort was to visualise the everlasting fight we all have against invisible enemies in life. Be it depression, loss, illness…

Cancers of the soul.
Life’s pain.

The children of the eye never give up. They never go down without a fight.

A will. A way.”

TRACK LISTING MASS VI:
1. Children of the Eye
2. Edelkroone
3. Plus près de toi (Closer to you)
4. Spijt
5. A solitary reign
6. Diaken

AMENRA LIVE:
September 30 – Kristiansand, NOR
October 8 – Brighton, Mammothfest, UK
October 31 – Brussels, BE (Record Release Show – Sold Out)
November 7 – Leipzig, DE @ Werk2
November 8 – Vienna, AU @ Scene
December 1 – Izegem, BE @ De Leest (acoustic)

Amenra, foto Stephan Vanfleteren

Amenra, foto Stephan VanfleterenDeel dit artikel