The Bohicas - The Making OfEen tikje puberaal, maar daarmee ook meteen flink brutaal. Dat is wellicht de beste omschrijving van The Making Of, de eerste plaat van The Bohicas, waar ze NMTH recent nog over vertelden. Morgen (vrijdag 21 augustus) komt dat debuutalbum uit bij het grote Domino/V2 en een dag later spelen ze op Lowlands. Het is kortom tijd om The Making Of tegen het licht te houden.

Door Ingelise de Vries

The Bohicas komt uit Engeland en is na twee EP’s toe aan een debuutalbum. Grote kans dat je Swarm en XXX al een paar keer voorbij hebt horen komen of dat je de band in de vrijwel lege tent hebt zien staan op Down The Rabbit Hole 2014 of tijdens een van die twee optredens op London Calling in Paradiso in hetzelfde jaar. Dan was je er als eerste bij. Dit jaar doen ze een stapje vooruit: met het album in aantocht staan ze dit weekend dus op Lowlands en mogen ze het in de veel grotere India laten zien.

The Making Of klinkt alsof er flink wat plezier is geweest tijdens het maken van het album. De ritmes zijn uptempo, de gitaren staccato en de vocalen vaak een beetje naast de noot, wat een speels effect geeft. De flinke distortion en simpele akkoorden maken The Making Of dansbaar en zorgen voor een glimlach op het gezicht van de luisteraar.

Helaas is Swarm wel de grootste hit van het album. Wat ervoor zorgt dat het ook het enige nummer is dat echt blijft hangen. De rest is leuk, maar vrij gemiddeld. In veel nummers is potentie te horen om het net even wat beter te maken, maar het lijkt erop alsof het vierkoppige gezelschap te snel genoegen heeft genomen met wat ze schreven. Dat geldt overigens niet voor elk nummer: Red Raw en Somehow You Know What I Mean zijn precies goed.

Er is lijkt net even wat kritischer naar gekeken, waardoor er ruimte is voor meer details in de nummers die het compleet maken. Een echo hier, een extra riffje daar. Alsof de tracklisting op chronologische volgorde is gezet: naarmate het album vordert, lijken de nummers volwassener en de band ervarener te worden.

The Bohicas moet nog groeien, en dat gaat met flink wat shows op de planning ongetwijfeld lukken. Zolang ze maar niet helemaal volwassen worden, dat ontstuimige, puberale en brutale is juist de charme van de band.

The Bohicas speelt zaterdag 22 augustus om 17.10 uur in de India op Lowlands. The Making Of komt 21 augustus uit op Domino/V2 en is tijdelijk te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal:Deel dit artikel