Get Jealous – foto Celina V. Art & Photography

We naderen alweer de laatste vrije uurtjes van de zondag. Hoog tijd dus om opnieuw de middag even op beukende wijze af te sluiten. Want met nog een hoop releases te gaan in 2020 valt er weer genoeg te genieten aan singles, video’s en plaatwerk. Daarom verzamelden we weer een broodnodig aantal bangers om je brakke zondagmiddag mee op te peppen. En vandaag doen we dat met vers afgebakken video’s van Get Jealous, Another Now, Meadows en Left Alive, een bijzonder wereldwijd stonerrockproject van Stoner Rock World Wide, een nieuwe single van RADIOSILENCE en de nieuwe plaat van Belgische groovemeisters Powerstroke. We duiken er maar meteen in hieronder: 

Get Jealous – Aah
Get Jealous is duidelijk niet te stoppen dit jaar. Na een hele resem Popronde shows en singles in 2019, dropten de recalcitrante garagepunkers in 2020 de energieke ep Easily. Met alweer een nieuwe single en video genaamd Aah laat de band zich opnieuw van een andere kant horen. Hierin gaat het gas wat terug, met een glansrol voor de vocalen van frontvrouw Lotta. Maar tevens een stevige noiseaanval blijft niet uit, want uit het niets zwellen de gitaren scherp aan inclusief een ijzingwekkende schreeuw, om vervolgens weer in het kalme gitaarloopje van de eerste helft te eindigen. Niet die hyperactieve garagepunk van Easily, maar een track die de tijd neemt voor een  vernuftige pay-off. Bekijk hier ook de video, inclusief interpretatieve dans van Lieke van der Linden:

Stoner Rock World Wide – Wastelands
Je moet wat als je niet met andere bands de hele wereld over kunt. En dat ‘wat’ is in dit geval een heel intrigerend project geworden: Stoner Rock World Wide is een community van muzikanten over de hele wereld, die met 35 man een lockdownplaat van heb ik jou daar uit gaan brengen! Het eerste wapenfeit is Wastelands, een heavy psychtrack gebracht door Ierse en Franse muzikanten en bruut ingeknuppeld door Peter Dragt, ook bekend van Nijmeegse desertmetal maestro’s Bismut. Hoe de rest van de plaat zal uitpakken is nog een verrassing, maar onder andere Eric en Jeroen Schippers van Mantra Machine en Niels van Eldijk van Ramkoers zullen een zware duit in het zakje doen. Blijf dus niet achter en luister hier gauw naar Wastelands:

Another Now – Outflow
De boys van Another Now gaan ook weer lekker! Eerder dit jaar brachten ze nog het heavy metalcore drieluik Distance uit, maar verdere ontwikkelingen gingen even op de rem gezien corona. Nu is het echter weer een tijd van doorpakken, en dat doen de Eindhovenaren met het krachtige Outflow. Na een premiere op het populaire Youtube-kanaal van Dreambound, staat de officiële release van deze single voor 25 november a.s. op de rol. Elegante lichteffecten gaan samen met een stijlvolle performance video, terwijl het nummer zelf de kenmerkende loeizware drumpartijen, elektronische foefjes en mix tussen cleane vocalen en grunts laat horen. Even goed wakker worden dus, check Outflow hier:

RADIOSILENCE

RADIOSILENCE – The Cosmic Hero
Over metalcore gesproken, delen we in deze editie van de Middagbangers ook even een nieuwe ontdekking uit het core-genre; RADIOSILENCE is een vierkoppige hardcore-progband uit Tilburg. Denk hierbij aan die mix van prog metal en hardcore waar bands als Periphery, Stray From the Path en While She Sleeps de mosterd vandaan halen. Het resultaat? The Cosmic Hero, een veelbelovende aanklacht tegen de prestatieobsessie, persoonlijkheidsverheelijking en het digitale narcisme van de huidige eeuw. De hoofdriff is vanaf het begin ‘aan’, met daaronder een heerlijk opgefokte ritmesectie en tevens een fraaie atmosferische passage als uitsmijter. Gun The Cosmic Hero een luisterbeurt via Spotify:

Left Alive – Keep Reaching
Left Alive kwam vorig jaar al eens langs in ons Bruut Nationaal Product, dus het werd weer tijd voor een nieuwe single. De track getiteld Keep Reaching gaat gepaard met een video geschoten op gepaste afstand thuis. Een upbeat poppunk track die je zondag opfleurt en dat misstaat dus niet in de Middagbangers:

 

Meadows – Modern Emotions
Dit is nog eens een bijzondere ontdekking: Meadows is een progressieve rockband gevormd door Silhouette gitarist Daniël van der Weijde samen met bandleden uit o.a. Silhouette, Incidense & ex-Coppersky; Jurjen Bergsma, Peter Meijer, Rob van Nieuwenhuijzen en Jeffrey van Driest. Een flinke waslijst aan ervaring dus, en de nieuwe single Modern Emotions klinkt dan ook niet mis! Afkomstig van het gelijknamige album dat op 27 november uitkomt, is de track gekenmerkt door prachtige vocalen en atmosferische proggy gitaarloopjes zonder daarbij zware riffs uit het oog te verliezen. De volledige plaat komt vrijdag uit maar tot die tijd bekijk je hier de video van Modern Emotions:

Powerstroke – The Path Against All Others
Nog een band die duidelijk niet te stoppen is: sinds 2010 brengen de Belgische groovemetal beukers van Powerstroke keurig elke twee jaar een langspeler uit. En dat is ook in 2020, corona be damned, niet anders! The Path Against All Others dropte op 30 oktober, maar is als afsluiter nog zeker het vermelden waard. Want de beukende groove metal toont een eigen gezicht dankzij veel melodie en subtiele wisselingen, zoals in de synths van By My Command of de grungy zanglijnen van Tearcollector. De band is op zijn best in de heavy grooves, luister bijvoorbeeld eens naar furieuze tracks als Shadowland of An Honest Decay. Kortom, lekker groove metalplaatje om mee wakker te worden:Deel dit artikel