Ziggy SplintBijzondere band dat Ziggy Splynt. We zagen ze in 2016 al in de Utrecht Popprijs triomferen, waarbij ze een bijzondere gedrevenheid en instrumentbeheersing aan de dag legden en ook opvielen met een heel uitbundige en volwassen rockshow. Door het vernuftige spel in combinatie met de emtionele, meeslepende zang moesten we meer dan eens aan de Schotse klasbakken van Biffy Clyro denken. Dat doet het Utrechtse trio zelf ook en ook Radiohead mag als referentie gelden.

De alternatieve rockers hebben de afgelopen jaren veel gespeeld, waarbij ze het NPAC-podium op Bevrijdingsfestival Utrecht afsloten en nog vier muziekcompetities aan de zegekar bonden. Ook brachten ze in 2016 debuut-EP & Procreate uit. En nadat in november al de single verscheen presenteren Bart Huskes, Isidor ten Hooven en Aron Smit vandaag de video bij. De video is vervaardigd door Jeppe Hellegers, die daarvoor beelden van meerdere liveshows en de recente tour in Engeland gebruikte.

Single ‘Carcass Feeder’ is opgenomen met de bekende producer Guido Aalbers (Muse en Coldplay) en gemasterd door Andy Vandette (Muse). Volgende week gaan de drie jongens weer met Albers de studio in om meer nieuw werk op te nemen. Verder verwachten ze het komende half jaar bezig te zijn met afstuderen aan het Utrechts Conservatorium, maar wordt er natuurlijk ook gewoon gespeeld en wel in Enschede (Rocks), Utrecht (dB’s) en Nijmegen (Dollars). Alle data onder de video.

LIVE:
17 feb – Enschede, Café Rocks
23 feb – Utrecht, dB’s
12 apr – Nijmegen, DollarsDeel dit artikel