The Lion's Daughter, foto Adam Taylor

The Lion’s Daughter, foto Adam Taylor

SOM359-The-Lion's-Daughter-500X500px-72dpi-RGBAan subgenres geen gebrek, zo noteren we nu ook ‘blackened sludge metal’. Je kunt de muziek van The Lion’s Daughter ook gerust ziekelijk harde sludge metal met horror-invloeden noemen. De band uit St. Louis, Missouri stelt je hier meteen voor aan het hele, tweede album Existence is Horror. Die plaat komt officieel 8 januari uit bij Season Of Mist en hoor je nu al op Never Mind The Hype.

De band is in 2007 door gitarist/vocalist Rick Giordano, drummer Erik Ramsier en bassist Scott Fogelbach opgericht ‘uit haat voor de onoprechte en ongeïnspireerde mainstream metal scene’ en dat hoor je. De woede waart als een boze geest door tracks als Mass Green Extinctus en A Cursed Black End. The Lion’s Daughter verenigt de boze post-metal van een Neurosis met de naargeestige sfeer van bijvoorbeeld het Italiaanse Goblin.

Er is ook slecht nieuws, want voorlopig staan er geen tourdata aan deze zijde van de grote plas in de agenda. Existence is Horror is geproduceerd door Sanford Parker-produced (Tombs, Yob, Rwake, Brutal Truth), te bestellen via onder meer Bandcamp en hieronder te horen:Deel dit artikel