Video Store

Video Store

Fijne berichten komen vaak niet alleen en zo blijft het ook niet bij de aankondiging dat Video Store en Zero Zero Zero samen een minitourtje doen midden april. Beide bands, die we voor het gemak even onder de noemer ’90s alternative rock’ vatten, zijn al even bevriend. Ze signaleerden een ‘alt-rock revival’ en besloten daar op in te springen. Video Store en Zero Zero Zero vieren die vriendschap en de revival door samen een set shows te doen in Utrecht (dB’s), Rotterdam (V11) en Amsterdam (Paradiso). De mannen vatten dat zelf samen als: “de zalen kapot te rammen zolang de kunstknie het niet begeeft” en ze nemen het Amsterdamse Love Supreme mee. En de twee bands brengen ook nog eens een split uit op Shield Recordings. Die 10″ vinyl split volgt deze zomer, maar vandaag hoor je van beide bands vast de eerste nummers.

Verhaal gaat onder de embeds verder, maar eerst dus de muziek:

Video Store – A Boy Named Video

Zero Zero Zero – R.E.A.L.

Zero Zero Zero

Zero Zero Zero

VIDEO STORE
We zijn al even fan van deze Rotterdamse groep, die begin 2016 erg sterk voor het voetlicht sprong met de song Cop Jokes, een rauwe rocker die zich ergens tussen dwarse tot dissonante noiserock in de stiel van Sonic Youth, good old punk rock en The Replacements begaf. Een jaar later volgde de eveneens sterke tweede EP Leftovers. Het vijftal Video Store bestaat uit onder meer ex-leden van Face Tomorrow, Malkovich, GOLD en Modern Life Is War.

ZERO ZERO ZERO
Zero Zero Zero komt uit de Domstad en ook in deze groep herkennen we resultaten uit het verleden en wel uit fijne bands als Tenement Kids en 16 Down. Die leken ook een glorieuze toekomst te bieden, althans afgegaan op het eerste geluid in mei 2017. De mannen worden geïnspireerd door jaren 80-helden The Replacements en door de jaren 90 emo. De productiviteit ligt meteen hoog. Zo willen de Utrechters dit jaar nog met drie releases komen, waaronder dus eerst een split met Video Store.

LOVE SUPREME
Nieuwe Amsterdamse band, die volgens Concerto Amsterdam “alt. rockharten doet smelten met hun heerlijke sound, die doet denken aan klassiekers als Dinosaur Jr., maar evengoed aan bands als Superchunk en Lemonheads”.

LIVE:
De shows vind je via dit FB-event, voor de gig in Paradiso wordt nog naar een nieuwe datum gezocht.

12 april – dB’s Utrecht, met The Village DJ’s
14 april – V11 Rotterdam, met DJ Toon Roses
?? ???? – Paradiso AmsterdamDeel dit artikel