13529085_1087621434641498_7220839566394638082_nAttentie! Woodstock alert! Nee, niet die wazige gast uit Rotterdam die dacht dat je zo even Lenny Kravitz kan boeken… Maar wel een festival dat aan de tiende editie toe is en dat met een over twee dagen uitgesmeerde, driedubbeldikke line-up viert. Yellowstock dus! Onder meer Kadavar, Michael Rother, Greenleaf, Hills Siena Root en Zone Six komen in het weekend van 13 en 14 augustus in het Belgische Geel. Plus de betere Nederlandse en Belgische acts van The Machine tot Birth Of Joy en Flying Horseman.

Code Geel dus! We geven het eerlijk toe: Wij hadden nog nooit van Yellowstock gehoord, tot we op Eindhoven Psych Lab bij het Berlijnse Camera stonden te krautpsychen en iemand ons een 3D-bril opzette. Peace out. Na wat ongegeneerd getrip in de Effenaar, gaven we het brilletje terug en kregen een gele flyer retour. ‘Hm. Eens kijken’, dachten we kritisch, maar bij elke regel vielen onze monden verder open. Hoe hadden die zuiderburen dit pak bands bij elkaar gekregen?

Die Roadburn-fähige bands als Hills, Greenleaf en The Machine, plus hoofdstedelijke stonermannen Mantra Machine en Duitse psychbaas Zone Six, die beide in april nog op het NMTH-stage in Cul de Sac stonden? De Belgische kanjers van Tangled Horns stonden daar vorig jaar nog te vlammen. En psych-bands als het Berlijnse Kadavar (psychROCK), Birth Of Joy (psychORGELrock ’n ROLL) PAUW (psychpop in nieuwe bezetting) dan? En België zou België niet zijn als er niet hele spannende dingen uit eigen land op het menu stonden en dan doelen we op het totaal weergaloze Flying Horseman (Zanger-gitarist Bert Dockx voert je mee in een onwaarschijnlijke mix van postpunk, folk, blues en ambient) en folknoir-groep Kiss the Anus of a Black Cat.

Omdat je het allemaal nog niet gelooft, geven we je hierbij het dagprogramma:

ZATERDAG 13 AUGUSTUS:
Mantra Machine (Nl) – The Birth Of Joy (Nl) – The Glücks (B) – Flying Horseman (B) – Lay Llamas (It)
The Machine (Nl) – Kiss The Anus Of A Black Cat (B) – Zone Six (Ger) – Hills (Se)
Michael Rother plays NEU!; Harmonia and selected solo works (D) – K-X-P (Fin)

ZONDAG 14 AUGUSTUS:
Tangled Horns (B) – PAUW (Nl) – The Grand Astoria (Rus) -The Midnight Ghost Train (Us)
Blown Out (Uk) – The Flying Eyes (Us) – Siena Root (Se) – Terminal Cheesecake (Uk)
Greenleaf (Se) – KADAVAR (Ger) – The Oscillation (Uk)

YELLOWSTOCK #10
Yellowstock vindt plaats op 13 en 14 augustus in het Belgische Geel, de dagkaarten zijn ook in de verkoop, je kunt kamperen in Geel en vindt meer informatie in het Facebook-event. Tussen de huisregels vinden we nog een regeltje dat eigenlijk om opheldering vraagt, want je moet je hond thuislaten “Unfortunately due to past incidents – sorry!” Zoeken jullie dat even uit voor ons? Dank. Anekdotes mogen naar contact@nmth.nl.Deel dit artikel