Mantra 30 september 2016 shoot-19Hele fijne single en video van Mantra, en helemaal als je bedenkt dat het de eerste (officieel) ooit is voor de post-grungers uit Haarlem. Ze zijn jong, ze houden van smijten met gitaren, een snufje psych en twang en de stem is alvast lekker rauw en grungy. De introductie komt via een alternatieve kerstsong: Jingle My Bells en via deze video die – net als de song – in samenwerking met HKU Utrecht of vertrouwde lo-fi wijze in gefabriceerd.

Die video is opgenomen in ‘The Irrational Library’? Ja, dat is een geweldige winkel vol curiosa én muziek!, waar we tijdens Popronde Haarlem nog terechtkwamen. Eigenaar Joshua Baumgarten is nogal een bekend figuur op of net voor het podium en het lijkt er verdacht veel op dat de oude schelm de bells van de tamboerijn ‘jinglet’ in deze video. In passende Santa outfit bovendien. Maar nee: dat is jongere schavuit Gilles van Wees (Radio Eliza). Baumgarten stelde wel z’n passende winkel beschikbaar.

Sowieso zit er ook een Herman Brood Academie-saus overheen, want Mantra sloot net de HBA On Tour af met hun eerste show in Paradiso. Gelukkig kun je ze binnenkort nog genoeg zien, al was het maar omdat er serieuze belangstelling voor het viertal schijnt te zijn (nu al?) en helemaal omdat de winnaars van de Rob Acda Award terugkeren naar het Patronaat. Driemaal zelfs, onderaan zie je wanneer en waarom.

Check eerst die video!

Live:
18 december 2016: Patronaat Haarlem, Gitaarshop Haarlem kerstfeest.
28 december 2016: Patronaat Haarlem (met Palmsy)
10 maart 2017: Patronaat Haarlem, support Navarone

Mantra bestaat uit:
Lars ter Wolbeek (gitaar/zang), Joar de Baat (drums), Joost Bausch (bas) en Luc Debuyser (gitaar).Deel dit artikel