X Raiders, foto Tijs Leur

Ze draaiden hun hand er niet voor om menig poppodium, bar en kelder op zijn kop te zetten met een portie turbocharged rock ‘n’ roll maar helaas, aan alles komt een eind, zo ook voor X Raiders. Of nou ja, de band pakt na veertien jaar samenzijn een pauze. Bassist Jaco Nederland vertrekt namelijk twee jaar naar Amerika om onderzoek te doen op het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT), waardoor de stekker er voor onbepaalde tijd uitgaat. Tevens ook een goed moment voor de bandleden zelf om een stapje terug te doen en te focussen op andere dingen. Het volledige statement van de band lees je hieronder, gevolgd door de resterende shows die zomaar eens de laatste X Raiders shows in lange tijd zullen zijn: 

Lieve fans, volgers en iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund,

We hebben een belangrijke mededeling. Nadat we de afgelopen 14 jaar menig podium onveilig hebben gemaakt, hebben we besloten dat het tijd is voor een welverdiende pauze: vanaf 1 augustus 2022 zullen we onze activiteiten als X Raiders voor onbepaalde tijd onderbreken.

Een van de redenen is dat onze bassboy Jaco Nederland 2 jaar zal verlaten om onderzoek te doen aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). We steunen hem natuurlijk allemaal volledig om deze bijzondere kans aan te grijpen.

Na al deze jaren is dit voor ons de perfecte tijd om een stapje terug te doen en ruimte te pakken om te reflecteren en heroriënteren. We zullen niet stil blijven zitten en werken aan nieuwe samenwerkingen, nummers, inspiratie en meer. In de tussentijd zal de band zoals jullie die kennen echter op pauze worden gezet.

Misschien komen we terug als X Raiders, maar wie weet: de komende shows zouden ook zomaar de laatste kans kunnen zijn om ons nog een keer in deze vorm te zien. Dus snel nu naar de ticketshop en koop je kaartjes. We spelen nog veel shows de komende tijd (zie onderstaande data). Kom dansen, zweten, zingen, springen, drinken en een traantje met ons wegpinken.

We houden van jullie allemaal.

Rectum forever,
XR

X Raiders is nog te zien op de volgende data: 

29-04 De Walrus, Groningen
30-04 Groene Engel, Oss w/ Fleddy Melculy
15-05 dB’s, Utrecht
20-05 Kid’s Rhythm ‘n’ Blues Kaffee, Antwerpen
28-05 Cayen, Enkhuizen
03-06 De Duycker, Hoofddorp w/ The Sore Losers
04-06 Muziek Café, Helmond

 Deel dit artikel