Docile Bodies

Met het weer buiten zou je bijna denken dat we aan de vooravond van de herfst zitten, maar nee, zomer is toch echt in aantocht. Maar voordat we eindelijk weer enigszins de terrassen en parken afkunnen, moeten we eerst nog door een aantal grijze, natte dagen heen als we de weerman moeten geloven. Goed moment dus om weer een aantal bangers te verzamelen om je laatste middaguur mee door te komen. Laat alles even vallen en geniet hieronder van een potje post-punk met Docile Bodies en Fix Everything, de nieuwe beuker van Fleddy Melculy, EP’s en albums van The Heck en Von Veh plus een kennismaking met The Electric Sugar. We beginnen deze grijze dag maar eerst met het grauwe Decadence van Docile Bodies.

Docile Bodies – Decadence
We gaan oldschool met Decadence van Docile Bodies. De postpunk van de heren kennen we al van vorige single en video Only This, maar met deze track vervolgen ze die 80s aandoende postpunk sound. Het tempo ligt wat hoger, met die typische postpunk boogie die we kennen van bands als The Chameleons, The Cure en The Sound, bijgestaan door heerlijk echoënde gitaarakkoorden die ook een geniepige melodie niet schuwen. Niet mis, en dat allemaal afgetopt met een toepasselijke asgrauwe atmosfeer:

Fleddy Melculy – FREDDIE
Fleddy is Freddy niet, laat dat even duidelijk zijn. Jawel, FREDDIE gaat over het feit dat Fleddy Melculy geen Queen tribute band is, en behalve de naam weinig overeenkomt met de legendarische Freddie Mercury. Bijgestaan met een erg amusante animatievideo is FREDDIE dan ook weer een typische Melculy beuker, met een catchy refrein, lompe breakdowns en riffs met meer peper in de reet dan welk Queen nummer dan ook. Het moge duidelijk zijn: dit is F-L-E-D-D-Y, en die luister je hier:

Fix Everything – Bestiary
Voor wat Hollandsche rauwkost zetten we de speakers aan voor Fix Everything. De band heeft in aanloop van debuutplaat Hellend Vlak weer een nieuwe single uit, en ook Bestiary is weer een eigenzinnige mix van noise, postpunk en artrock, die gruizig en duister is qua sound. Lekker dus, en dit keer opnieuw voorzien van direct ook een newwave achtige remix van de track gedaan door MARIUS. Beluister die dubbele single hier:

The Heck – Heck Yeah!!
Heck yeah! We hebben The Heck helaas niet aan het werk mogen zien vorig jaar, maar met een gestaag licht aan het einde van de tunnel valt er genoeg te genieten van de garagepunkers, want nieuwe langspeler Heck Yeah!! is 30 minuten aan vlammende rock ’n roll tracks. En hoe! Met de eerste drie tracks op volle snelheid, en vervolgens Chance to Change als relatief rustpuntje. Let Me Through swingt dan weer als een losgeslagen borrel in de zomer, terwijl Hectic Lifestyle surfrockachtige gitaarloopjes door de mangel haalt. In zijn totaliteit is Heck Yeah!! met 14 nummers gewoon gemaakt voor de weg, met het gaspedaal stevig in getrapt. Mis hem niet:

Von Veh – Rubbing Makes It Worse EP
Indierock komt in vele soorten en maten. Zo ook met Von Veh, wiens debuut EP deftig balanceert tussen indie en donkere alternative/grungey sounds. Luister maar eens naar het noisy 6AM, eerder verschenen in ons Bruut Nationaal Product. Of het eigenzinnige Apparantly Not, dat eerst nog begint met haast country achtige slide guitars, maar richting het einde een psychedelische wending krijgt. Opener Openly Remember en afsluiter SoCol zijn dan weer slepende grungey tracks met scherpe riffs, die de EP tot een toffe mix van van alles brengt. Beluister hem hier:

The Electric Sugar – Trouble/Little Woman
Nederland is een nieuwe psychedelische bluesrockband rijker: The Electric Sugar. Een viertal dat bluesrock met een stevig randje produceert. De singles Trouble en Little Woman zijn inmiddels op Spotify verschenen, en bieden een goede kennismaking met de band. Rockende blues met een scherp randje in de gitaarlijnen, vakkundig rollend. Maak hier kennis met Electric Sugar:



Deel dit artikel