Heb je na de bloedverziekende hitte van afgelopen dagen behoefte aan een avond duisternis in het Hoge Noorden? Dan hebben we een prima optie voor je. Twee van de zwaarste metal bands uit de Amerikaanse underground komen gezamenlijk naar Iduna: Mortiferum en Witch Vomit plus lokale brulboeien Deadspeak. En het mooie is dat je 2×2 tickets kan winnen via NMTH. 

Voor beide bands zal dit hun eerste Europese tournee zijn waarbij het voor Witch Vomit in hun tienjarige bestaan zelfs hun eerste trip naar de andere kant van de oceaan zal zijn.
Beide bands brachten recentelijk nog nieuw materiaal uit. Voor Mortiferum is dat het album Preserved in Torment op het befaamde Profound Lore label en Witch Vomit de EP Abhorrent Rapture op 20 bucks spin. Waarop beiden duidelijk invloeden van de old school laten horen maar hierbij wel elk een eigen hedendaagse stempel drukken op hun geluid.

Als je hart sneller gaat kloppen van ‘old school’ death metal in de stijl van Death, Benediction, Master en (vroege) Morbid Angel ben je bij Deadspeak aan het juiste adres! Dit trio uit de regio Heerenveen bracht recentelijk hun debuut Dissolve the Dreams uit op het Raw Skull Recordz label wat ze meteen veel (inter-)nationale aandacht heeft in de metalpers en mooie shows op o.a. Pitfest heeft opgeleverd.

Meedoen is net als anders bijzonder eenvoudig: ga naar onze Facebook-post of Instagram-post en geef vervolgens aan met wie je graag een avondje de duisternis induikt en we verloten de tickets onder alle deelnemers. Winnaars krijgen op maandag 29 augustus bericht!

Tickets voor Mortiferum + Witch Vomit + Deadspeak zijn nu verkrijgbaar via de website van Poppodium Iduna. Check voor meer info en updates tevens het FB-event via deze link.

 Deel dit artikel