FEFAC4A8-AEFA-4D3D-B75C-1DADBAB11BDFJa hoor: Iron Maiden gaat in 2016 weer op wereldtournee… in een eigen Boeing 747 Jumbo Jet. En frontman Bruce Dickinson (nu nog piloot in opleiding) wil dat beestje gaan besturen. De vorige tour vloog de band ook al in een eigen vliegtuig, maar dat was een bijna twee keer zo kleine Boeing 757. Maar deze tournee voert de Engelse heavy metalband dan ook langs 35 landen in zes continenten en over 88,500 km. En dat allemaal vanwege, je zou het bijna vergeten, de release van The Book Of Souls. Ook belangrijk: je kunt een fiks prijzenpakket winnen bij Never Mind The Hype! Onderaan lees je hoe.

Het zestiende studioalbum van de Britten komt 4 september uit bij Parlophone/Warner. Het betreft een primeur, want het is het eerste dubbelalbum in de 40-jarige geschiedenis van Iron Maiden. The Book Of Souls bevat dan ook 92 minuten, waarin slechts elf nummers voorbijkomen. Slotsong Empire of the Clouds duurt liefst 18 minuten en is daarmee de langste Maiden-song ooit.
Hamvraag der hamvragen 1: Is het ook wat? Dat kun je voorlopig slechts beoordelen aan de hand van de eerste single Speed Of Light (hieronder).
Hamvraag der hamvragen 2: Komt Iron Maiden ook naar Nederland? Vorige keer speelden ze nog in de Gelredome, ditmaal weten we de tourdata nog niet. Vanwege het herstel van Bruce Dickinson, die recent genezen is verklaard van een tumor, is de tour uitgesteld tot begin 2016.

PRIJSVRAAG:
Hieronder de inhoud van het Iron Maiden prijzenpakket! Alles wat jij moet doen om kans te maken is tussen nu en 12 september te vertellen waarom jij wil dat Iron Maiden naar Nederland komt, waar ze zouden moeten optreden en waarom jij als grootste fan dan vooraan staat. We maken de winnaar bekend op zondag 13 september.

Stuur je antwoord – vergezeld van je postadres! – naar contact@nmth.nl

Iron Maiden - The Book Of SoulsHet Iron Maiden pakket bevat naast het album:

–          A5 notebook (perfect bound)

–          Phone sock

–          Mousemat

–          A5 notebook (spiro)

–          Keyring (epoxy)

–          Slipmat (12″)

–          Pewter pin badge

–          Pewter keyring

–          Tote bag

–          Mug

 Deel dit artikel