radkeyDe broers Radke (Solomon, Isaiah en Dee) leverden in augustus hun debuutalbum Dark Black Makeup af. Het trio punkers uit St Joseph, Missouri nam de plaat in de studio van producer Ross Orton (die o.a. AM van Arctic Monkeys en Drenge deed) in Sheffield en bracht die uit op het eigen Little Man Records. Dat full length debuut is wat minder rauw dan de eerdere EP’s, maar was het wachten meer dan waard: “Vanaf opener Dark Black Makeup is duidelijk dat Radkey een band is die een platenkast vol Misfits, Black Flag en meer vroege punk-helden had staan”, schreef onze recensent.

Ook niet verkeerd is dat Radkey eind deze maand Nederland aandoet voor een drieklapper: 21-10 in Merleyn, Nijmegen, 22-10 Paradiso, Amsterdam en de 23e in Ekko, Utrecht. Voor die laatste show mogen wij twee kaarten weggeven, evenals een exemplaar van Dark Black Makeup op een zilveren schijfje.

Dat pakketje ligt klaar voor diegene die ons kan vertellen op welke Nederlandse festivals Radkey te zien was. Stuur je antwoord (met je postadres) uiterlijk zondag 18 oktober naar contact@nmth.nl.Deel dit artikel