Blues PillsBlues Pills - Lady In GoldOf Lady In Gold op Elin Larsson slaat weten we niet helemaal zeker, maar de frontvrouw van Blues Pills is absoluut van de gouden tongriem gesneden. De Zweden leggen die psychbluesrock er nu al een paar jaar verslavend op en het wordt hoog tijd om ze live te gaan zien. Je bluesrockmedicatie pak je op zondag 24 juli in de Melkweg en nieuwe single is Lady In Gold is een sterk argument voor een gang naar de Amsterdamse concertzaal.

Het kan natuurlijk dat je niet zo stom bent als wij en dat je het Zweedse viertal vorig jaar al zag vlammen op Paaspop of de Zwarte Cross. Dikke prima! Wij dus niet, en we gaan ervoor. We kunnen je ook nog matsen met twee kaarten voor die Melkweg-show. Moet je ons wel even minimaal twee inspiraties van Blues Pills mailen. En nee; dat is niet moeilijk, wel leuk.

Die mail je uiterlijk donderdag 14 juli naar contact@nmth.nl.

Blues Pills is in 2011 pas opgericht ndat halfbroers Zack Anderson en Cory Berry (de voormalige ritmesectie van helden Radio Moscow) in Amerika zangeres Elin Larsson tegenkwamen. Ze hoorden wat jou ook al opviel: die vrouw heeft een superstrot. Een demo leverde een deal op met het toffe labeltje Crusher Records. Op tournee in Zuid-Europa duikelden ze de, dan pas 16-jarige, gitarist Dorian Sorriaux op en in 2013 is het grote Duitse Nuclear Blast label ook overtuigd. De sound was toen al volvettig, zo bleek op de Live At WDR Rockpalast registratie. Kijk maar hoe Black Smoke van het podium kwam:

Op Nuclear Blast brachten ze al twee EP’s (waaronder Live At Rockpalast) en het debuutalbum uit. Sinds eind 2015 schrijven ze al aan de opvolger. Lady In Gold is het eerste geluid van het gelijknamige tweede album, dat op de website van het label al te bestellen is. Het artwork zie je rechts bovenaan. Het recept is onveranderd: blues, southern en sixties rock met een heel stoere frontvrouw. De nieuwe single komt met deze clip. Check vooral ook de zelfgetitelde debuutplaat uit 2014 (daaronder).

Blues Pills doet in het najaar een Europese en Noord-Amerikaanse tour met Kadavar. Meer data onder de muziek.

LIVE:
Maar ehm, wanneer dan ffs? Even opletten he: Zondag 24 juli speelt Blues Pills dus in de Melkweg Oude Zaal. En als je die kans echt verknoeit, dan kun je het 18 augustus nog op de Pukkelpop-weide proberen, of 26 augustus op Zomerparkfeest Venlo. Daarna vervolgen ze de Europese veroveringen op tour met de Berlijnse beukers van Kadavar. Voor die package kun je 11 november in de AB Box in Brussel terecht en 13 november in 013, Tilburg.Deel dit artikel