SoulwaxBelgica_3000x3000 (1024x1024)Hallo dan. Hebben we hier even het prijspakket der prijspakketten voor je liggen. Twee stuks zelfs. Driedubbeldik gevuld met: die knalharde soundtrack van de nieuwe Belgische speelfilm Belgica door de helden van Soulwax, plus een DVD pakket met ook De Helaasheid Der Dingen, The Broken Circle Breakdown en Dagen Zonder Lief en twee kaartjes voor de voorpremière in de Brakke Grond in Amsterdam op maandag 7 maart. Bammmm!

Belgica? Sjawel, dat is dus een nieuwe film van regisseur Felix van Groeningen, die eerder schitterde met De Helaasheid Der Dingen (verfilming van het tragikomische boek van Dimitri Verhulst), The Broken Circle Breakdown (in 2014 genomineerd voor een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film) en Dagen Zonder Lief. De jongste creatie handelt over twee broer die samen café Belgica oprichten, gebaseerd op de geschiedenis van het beruchte Gentse café ‘Charlatan’ dat door Felix zijn vader werd opgericht. Hoe beter het café loopt, hoe meer ze elkaar verliezen. Trailer onderaan!

Best wel een ding die film en dat geldt ook voor de soundtrack, die dus geheel vervaardigd is door de Vlaamse duizendpoten van Soulwax. Althans: de zestien nummers tellende soundtrack wordt gespeeld door vijftien door Soulwax samengestelde fictieve bands. Oftewel: je hoort het eerste studiomateriaal in lange tijd van de band rond de broers Stephen en David Dewaele. Opgenomen in de nieuwe Deewee studio van de Gentenaren. Gingen we eerder al heel hard op The Shitz (hieronder), onlangs kregen we Nothing van het vernietigende Burning Phlegm met Sepultura-drummer Igor Cavalera.

Winnen?
Donderdag de 10e maart gaat de film Belgica van Felix Van Groeningen in Nederland in première. Maar jij kunt er dus misschien op maandag (de 7e) al voor zitten bij de exclusieve voorpremière in de Brakke Grond. Moet je wel even onderstaande vraag beantwoorden en je antwoord zo spoedig mogelijk zenden naar contact@nmth.nl.

Noem twee andere soundtracks van de hand van Soulwax.

Trailer:Deel dit artikel