Wesenwille, foto Hugh Jansman

Goed nieuws uit Utrecht! Wesenwille maakt zich op voor het tweede album en dat nieuws is gisteren aangezwengeld door het black metal-duo met de release van eerste single The Descent. Vergezeld van een lyric video die je hieronder ziet. Het wordt nog mooier: Wesenwille is voor de albumrelease gestrikt door het Franse black metal-label Les Acteurs de l’Ombre Productions. II: A Material God zal daar verschijnen op 12 maart. En de groep is ook meteen vastgelegd voor een performance op het door het label georganiseerde LADLO FEST II, dat van 21 t/m 23 mei plaatsvindt in Nantes.

De nieuwe plaat zal acht nummers bevatten en je ziet de door Derek Holzer ontworpen hoes (naar een foto van Paul Strand) hiernaast. II: A Material God is opgenomen en gemasterd in de thuisstudio van JB van der Wal.

Wesenwille is een obscuur doch illuster gezelschap uit Utrecht, dat in april 2018 debuteerde met de plaat I: Wesenwille. De leden R. Schmidt (gitaar, bas en ijselijke vocalen) en drummer DA Schermann maakten de afgelopen jaren ook naam in verwante groepen als Grafjammer, Verval, Weltschmerz en Wrang. En na het beluisteren van deze eerste single (en albumopener) moge het duidelijk zijn: In de toch al rijke Domstedelijke black metal-scene moeten we weer nadrukkelijk rekening houden met Wesenwille.

Tekst gaat verder onder de lyric video:

NMTH-reviewer Wouter Hommel omschrijft de release van z’n stad- en genregenoten als volgt:
“Quality dissonant 3rd wave BM from Utrecht, The Netherlands. New album, II: A Material God, out March 12th. Especially interesting for those who like DsO, Svartidaudi, Misþyrming & The Great Old Ones.”

Je kunt II: A Material God alvast bestellen via de Bandcamp-site en daar meteen The Descent luisteren. De single is ook te vinden op Spotify:Deel dit artikel