MetallicaTrakteerden we je onlangs al op een nieuwe videoclip van Metallica, en meteen een draaibeurt in onze rockende Pinguin radioshow, vandaag kwam de tweede los. Moth Into Flame kent classic metal riffing en soleerwerk van Kirk, gedreven roffels van Lars en het typerende gebrul van James. Signature Metallica eigenlijk wel, hoewel ook weer niet zo kenmerkend als de hard thrashende voorganger Hardwired (kijk en luister onderaan).

Niettemin best iets om heel blij mee te zijn. Dit is wel materiaal om de nekspieren en -wervels mee te testen en hard op te gaan namelijk. We raken onderhand aardig benieuwd naar naar die tiende studioplaat Hardwired… To Self-Destruct. Dat kon nog weleens een fiks metalplaatje worden. 18 november komt die uit via Blackened Recordings en eigenlijk mag dat onderhand ook wel een keer. De vorige langspeler Death Magnetic dateert immers alweer uit 2008.

“Hardwired…To Self-Destruct” is opgenomen in de eigen studio van de band en geproduceerd door Greg Fidelman met frontman James Hetfield en drummer Lars Ulrich. De Deluxe editie van de plaat zal een serie covers bevatten van onder meer Remember Tomorrow (Iron Maiden), When A Blind Man Cries (Deep Purple) en een medley van Ronnie James Dio songs. Plus een liveset opgenomen in Berkeley, Californië op Record Store Day 2016 en een live-versie van het nummer Hardwired, vorige maand vastgelegd in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis.

De clip is geregisseerd door Tom Kirk (MUSE).
Deel dit artikel