Last Night On EarthWe gaan niet party’en alsof het 1999 is, maar wel alsof het ‘the last night on earth’ is. Het idee is duidelijk: geniet ervan want morgen is de apocalyps. Gastheren Death Alley en Shaking Godspeed hebben er werkelijk alles aan gedaan om te zorgen dat jij vrijdag 12 augustus in de Marktkantine in Amsterdam onbezorgd en onbezonnen kunt feesten tot de aarde vergaat. Niet dat je dan nog wat aan het uitgespaarde entreegeld hebt, maar he: we mogen wel twee kaarten weggeven!

Die 2 tickets kun jij opstrijken als jij ons uitlegt hoe schaamteloos jij van deze laatste avond gaat genieten. Mail je motivatie naar contact@nmth.nl

Als we zeggen: ‘alles aan gedaan’ dan doelen we niet op genante spamacties (hoewel de heren wel een stortvloed aan geinige video’s van ene ‘doomsday prepper Robert’ loslieten), maar vooral op HET PROGRAMMA. Dat is namelijk zo dik dat het kapitalen verdient. Voor Peter Pan Speedrock nadert de doomsday toch al met rasse schreden, maar wij willen zeker nog een laatste keer van de Eindhovense rawk-iconen proeven. Dikke Dennis komt natuurlijk ook opdagen voor Peter Pans laatste Mokumse show. Saucy.

Verder op het menu: sleazy rockend orgeldrums-duo zZz, dat sinds ruim anderhalf jaar een zeldzaam geslaagde en stomende terugkeer beleeft. En dat het vanavond tegen een speciaal Last Rites Orchestra opneemt. Feestorganisatie Bert & Ert en Right On Mountain participeren met muziek vanuit de dj-booth.

Dan is er ook nog een extensief randprogramma met bokswedstrijden (je kunt je immers net zo goed lam laten slaan vanavond), The Last Supper in BBQ restaurant Graceland (naast de Marktkantine), de Pichel Guitars Hammershow (met een mede door Death Alley-gitarist Oeds gemaakte gitaar) en beatpoëet Joshua Baumgarten.

Hadden we al gezegd dat de gastheren zelf ook spelen? Shaking Godspeed en Death Alley (aardige impressie hierboven) dus. En dat het allemaal begon met dat manifest (lezen en in je oren knopen)? Bij dezen dus nogmaals he. Alle reden om ongegeneerd te feesten dachten we zo. In geest zoals Prince het destijds verwoordde:

“Everybody’s got a bomb
We could all die here today, uhh
But before I’ll let that happen
I’ll dance my life away

They say two thousand zero zero
Party over, oops out of time
We’re runnin’ outta time
So tonight, we gonna party like it’s 1999″

Precies, maar dan alsof het 2016 is en de doemdagklok wordt geluid door een stel ziek harde bands. Na afloop kun je – mits de totale vernietiging nog even uitblijft, naar de afterparty ‘Hou vol in het Westerpark’. Daar heeft de organisatie nog ‘een paar trays bier’ voor je om het wachten op de eerste trein/de naderende apocalyps te verzachten. We hebben er zin in. Afsluiten met nog een Prince-quote, altijd goud: “I got a lion in my pocket, And baby he’s ready to roar.”Deel dit artikel