Birth Of Joy op LNOE #2, foto: Jan Rijk

Bob van Birth Of Joy op LNOE #2, foto: Jan Rijk

Ja hoor, het zal ook eens niet: Birth Of Joy is weer eens de hort op in Europa. De psychedelische rock ’n rollers zijn op het moment van schrijven waarschijnlijk de bus aan het uitladen en de gear het podium op aan het sjorren van de Freakout club in Bologna. Daar kijken we al lang niet meer van op natuurlijk, het trio lijkt immers zodra de studiodeur in het slot is gevallen vrijwel continu op pad te zijn. Voor dit najaar staat er onder meer nog een Duits tourtje met Triggerfinger in november op stapel. Nice! Ook heel niet verkeerd is de gig op het Rolling Stone Weekender begin november en de najaarstour, die de mannen weer eens door eigen land voert en waar we je NU meer over gaan vertellen.

warming up TOUR Birth Of JoyDikke kans dat je Birth Of Joy op 18 november in Eindhoven aan het werk wil zien, als ze het Klokgebouw komen luiden voor Helldorado. Aansluitend doen de mannen nog even een ‘warming up’ tournee met vijf Nederlandse data en een Belgische gig en twee Duitse uitspattingen. Dat lees je goed; toetsenbeul Gertjan Gutman, drummer extraordinaire Bob Hogenelst (aka Animal) en vocale geweldenaar en shredder Kevin Stunnenberg komen naar je toe in deze barre tijden. De data check je onderaan.

Maar ehm ‘warming up’ tour? Zo koud hebben we het niet hoor en zeker niet binnen in De Hip, De Cultuurfabriek, Cayen, Ozzy of Bij Anton. Neen, hoewel de temperatuur zeker verder zal oplopen van een potje Birth Of Joy, deze tournee is meteen ook een opwarmer naar 2018. Het is – een beetje in de geest van John Coffey’s pubcrawl destijds – een in kleinere podia en kroegen georganiseerde aanloop naar ‘het grotere werk’. Er komen dus meer clubdata, maar dan in mei 2018. Dit uiteraard naar aanleiding van de release van het volgende album. Het zou zomaar kunnen dat dat alweer de zesde langspeler wordt van het uitzinnige trio. De release van het nieuwe album is gepland op 16 februari in Paradiso, Amsterdam. Daarna gaat Birth Of Joy in april touren door Europa en landen ze in mei weer in Nederland.

Omdat die nieuwe plaat zomaar weer geweldig zou kunnen worden en we zeker niet uitsluiten dat ze Paradiso weer uitverkopen, adviseren wij van NMTH om ze eind dit jaar te gaan zien in een klein zaaltje. Nu het nog kan. We zien je daar. Je ziet de data op de poster hiernaast en alles hieronder:

BIRTH OF JOY LIVE:
OCT 24: IT – Bologna, Freakout
OCT 26: CH – Laussane, Bleu Lézard
NOV 03: DE – Weissenburger Strand, Rolling Stone Weekender
NOV 10: FR – Paris, Le Petit Bain
NOV 13: DE – Frankfurt, Zoom w/ TRIGGERFINGER
NOV 14: DE – Leipzig, Werk2 w/ TRIGGERFINGER
NOV 16: DE – Munster, Gleis22 w/ TRIGGERFINGER
NOV 17: DE – Hamburg, Molotow w/ TRIGGERFINGER
NOV 18: NL – Eindhoven, Helldorado Festival
NOV 24: NL – Deventer, De Hip
NOV 25: DE – Coesfeld, Fabrik
DEC 01: NL – Ulft, Dru Cultuurfabriek
DEC 02: NL – Leiden, Bij Anton @ Studio Ananasweg
DEC 06: DE – Aachen, Musikbunker
DEC 07: NL – Apeldoorn, Gigant @ Ozzy
DEC 08: NL – Enkhuizen, Cayen
DEC 09: BE – Eeklo, N9Deel dit artikel