Walker Diver band-1_webWe waren de Utrechtse band Walker Diver even uit het oog verloren en opeens ligt er een verdraaid sterk album op de mat. Zo gaat dat soms. MKIII (inderdaad, de derde plaat) klinkt als een klok en hangt wat ons betreft ergens tussen The Shins, Reigning Sound en Centro-Matic in, om maar eens wat uitstekende liedjessmeden te noemen. Eerste single You Need A Lover kwam in maart uit en vandaag stellen we je voor aan twee nieuwe nummers. Power to the Feeble deed ons ook wat aan een Bruce Springsteen working class song denken, terwijl This Is How It Feels een wat ruwere 90ies alternative rock-feel heeft. MKIII is kortom een veelzijdig en sterk album geworden en zo worden we graag verrast.

Nog maar eentje dan: Het album wordt zondagmiddag 14 mei (de drukker stond een eerdere presentatie nog in de weg) ten doop gehouden in dB’s, Utrecht en als opener treedt The Yearlings op. De Utrechtse rootsrockers met pedalsteel-speler Rene van Barneveld in gelederen, is tijdelijk herrezen en zo kun je vanaf 16.00 uur terecht in Utrecht Zuilen voor een bijzonder dubbelconcert. Komt mooi uit: Wij van WC-eemd adviseren dat u eerst deze dubbelaar in dB’s opsnuift en dan het vehikel pakt naar EKKO om he-le-maal loos en kapot te gaan op de tweede editie van DOOMSTAD met achtereenvolgens Briqueville, Uniform en The Body.

Maar we dwalen af. Walker Diver is ook te zien op 23 mei als in TivoliVredenburg 10 jaar NPAC FEST (Nederlandse Pop Academie) gevierd wordt. Meer informatie over Walker Diver en de aanstaande plaat op de nieuwe website en over de LP-presentatie in het EP-event.
Deel dit artikel