MantisEven een stukje alliteratie (beginrijm) in de kop dat we niet konden laten liggen. En dan komt Mantis ook nog uit Maaseik met een machtige mix… Ter zake: Het is tijd het Belgische trio Mantis te introduceren. En wel omdat ze je nu een clip geven en straks de tweede EP. De groep uit (Belgisch) Limburg maakt iets wat ze zelf ‘pogojazz’ noemen en wat je ook kunt zien als een wervelende (…) mix van post-rock, noise, prog, hardcore en freejazz. Instrumentaal, complex en razend energiek.

Mantis - EP2De eerste EP verscheen op het bescheiden, nieuwe Wervel Records, dat zich op talent richt. Wervel biedt die verse talenten een podium door ze te koppelen aan een jonge kunstenaar die de klanken van een beeldend kader voorziet. De debuut-EP van dit Mantis betekende in maart meteen de debuutrelease voor het prille label. Met die EP (luister onderaan via Bandcamp) heeft Mantis een drukke festivalzomer beleeft en tijdens die vele shows werden de messen geslepen met inspiratie.

Aldus werden twee nieuwe nummers op een tape geslingerd, gericht op het volgend jaar te verschijnen debuutalbum. Zoals vaker bij Mantis liep dit plan in de studio nogal uit de klauwen en voor ze het wisten stonden de drie Limburgers met een EP in handen: EP2. Het smeulend harde artwork zie je hier rechts. Voila, meteen weer de mensen van Wervel gecontact en zo ziet ook de tweede EP het licht op het sympathieke label. Dat gebeurt op 18 november 2016 en voor die tijd kun je vast proeven van deze eerste Welp + video met dank aan Martijn Maes en Koen Meyssen van Superview tv.

Op 19 movember doopt Mantis EP2 in het eigen Maaseik. Of je de band nog een beetje in de buurt kan zien hangt natuurlijk af van waar je woont, maar 14-10 supporten ze Whispering Sons in Volt in Sittard, op 12 november in de Oefenbunker te Landgraaf en er zijn veel Belgische data (onder de video).


LIVE:
08 oktober – PLAY Festival, Hasselt (BE)
13 oktober – Café Charlatan w/ The K., Gent (BE)
14 oktober – Support Whispering Sons, Poppodium Volt, Sittard (NL)
05 november – De’st-roy Rock, Gruitrode (BE)
12 november – Exlent w/ Double Veterans, Equal Idiots,… Herk-de-Stad (BE)
12 november – Oefenbunker, Landgraaf (NL)
25 november – De Kouter, Bocholt (BE)
26 november – De Club, Mechelen (BE)
05 december – Magasin 4 w/ Oozing Wound, Brussel (BE)Deel dit artikel