Willie Darktrousers & de Splinters, foto skullpaint

Willie Darktrousers & de Splinters, foto skullpaint

Glibberburen - tekening 3000x (1024x1024)Iedereen heeft een stukje waanzin nodig in haar of zijn leven en laat dat nu net zijn waar Willie Darktrousers in grossiert. De Friese kunstenaar en zanger heeft een Groningse band om zich heen geformeerd en de Splinters zijn ook niet vies van wat gekte en experimentele muziek. Deviant spul dus. Het hele Glibberburen album staat er vol mee en aangezien we die vandaag primeuren heb je nu de kans om je tegoed te doen. Luister en huiver onderaan. De releaseshow vindt morgen (zaterdag 14-10) plaats in Vera, Groningen.

“Beeld je in dat Michael Gira en Kanye West waren opgegroeid op het Friese platteland en daar samen een rammelende black metal plaat hadden opgenomen.” Ok, deze persquote was te goed om te laten liggen mensen, sorry. Bestudering van absurde teksten en titels (van Snertmormel tot Zeepsopland Wip Wap) is op eigen risico. Het afsluitende titelnummer is nog het meest rustig, maar met die stemvervorming niet minder weird. Die autotune gaat al vrij vlot los op het album trouwens en geeft best wel een aparte, ‘streetfeel’ mee aan de muziek. In ‘single’ Biebelebons komt de black metalkant van de noordelijke groep lekker tot uiting, ja ook visueel (zie hieronder), terwijl de hoes toch ook al best wat zwart metaal ademt. Hoewel het ook een aboriginal-grotschildering meets graffiti piece meets kindertekening kan zijn, maar geniaal dat is het zeker. Oordeel zelf hiernaast.

Hoe dan ook, Willie Darktrousers & de Splinters verdient onze en jouw support en zeker een luisterbeurt. Zet vooral door en pak die hele extreme, heftige tot grappige en aanstekelijke luisterervaring van Willie Darktrousers’ album mee.

Glibberburen komt 14 oktober uit op cassette via Tartarus Records en digitaal via Heksenhamer Rekkords. De releaseshow is 14 oktober in Vera, Groningen en het support komt van CIEL.Deel dit artikel