Niet te stoppen! Na vanochtend al de nieuwe Robbing Banks en later vandaag het nieuwe Bruut Nationaal Product, verzamelen we ook nog even een viertal vrijdagmiddagbangers om die laatste uurtjes van de werkdag door te komen. Want uit alle hoeken van het land komt nog steeds heel wat moois, of je het nu zoekt in het hoge noorden met Nothing, te midden van Gelderland met het Arnhemse Fuzzboar of zelfs de Achterhoek opzoekt met Deanmoore. Nieuwe tracks, verzameld op een plek, je vindt ze hier. Gun jezelf dus een momentje, en check deze jongens uit:

FUZZBOAR – EDWARD MORDRAKE’S LULLABY
Fuzzboar was tot voor kort nog een onbekende voor ons, maar daar kwam met de track Sintel afgelopen december verandering in. Arnhemse fuzz/stonerrock zoals we die graag horen, zo ook op hun zelfgetitelde ep, die eerder vorig jaar uitkwam maar nog onder de radar zat. Met gloednieuwe single Edward Mordrake’s Lullaby bewandeld de band een ander pad, dankzij een ontspannen gitaarloopje en een langzame opbouw, dat hier en daar resulteert in een gruizige fuzzuitbarsting. Even googelen laat weten dat Edward Mordrake volgens een urban myth een erfgenaam was, geboren met twee gezichten, waarvan het ene gezicht hem enkel nare dingen toefluisterde. Het resulteerde volgens de legende in zijn zelfmoord. Goed voer voor een melancholisch stukje muziek dus, hier te beluisteren:

DEANMOORE – CANNOT RUN / CANNOT HIDE
Deanmoore is terug! De Achterhoekse progrockband, bestaande uit zanger/gitarist Nils Wiegerinck, drummer Roel Stoltenborg en bassist Harmen Stortelder brachten sinds 2007 het album Caught In the Moment en de ep Illusions uit, maar na laatstgenoemde werd het vijf jaar lang stil rond de band. Met Cannot Run / Cannot Hide is daar een verse nieuwe ademtocht, in de vorm van een track die voortborduurt op die sound van Illusions. Dat wil zeggen: progressieve rock met een episch randje, met een gesmeerde productie en een sound die van atmosferisch naar opzwepend en heavy gaat. Cannot Run / Cannot Hide hoor je hier:

NOTHING – MOROSENESS
Sytse J. Van Essen is een bezige bij. Als gitarist van Friese punklegendes It Dockumer Lokaeltsje weet hij aardig wat gekkigheid te bezitten, maar ook op zijn basgitaar of achter de draaitafel zijn z’n muzikale creaties aardig eclectisch en eigenzinnig. Zo ook zijn project met gitarist Ronnie Prins genaamd Nothing. De exprimentele indie/noise band doen in hun nieuwe video van de single Moroseness keurig netjes aan social distancing in wat op een afgeragd kraakpand lijkt. Een eigenaardige maar intrigerende track, met beats zo scherp als het gitaarwerk en daaroverheen de stem van Ronnie Prins, variërend van lage vocalen tot ergerlijke screams. Friese vreemdheid in al zijn charme, je aanschouwt het hier:

TERRADOWN – BREAK YOUR CHAINS
Ze brachten in 2017 een ep uit en wonnen vorig jaar de Wacken Metal Battle, maar met vandaag een gloednieuwe lyric video op zak lijkt TerraDown klaar voor de nieuwe fase. Vorige week bracht de band het furieuze Memories uit, en met 8 mei hun nieuwe album Judgement op zak is daar een nieuw voorproefje met de lyric video van Break Your Chains. Samen met Memories een hele sterke voorbode van te album, waarbij flarden groove metal, melodieuze death metal en zelfs een vleugje nu-metal in de pot versmolten worden. Die track beluister je nu via:Deel dit artikel