VokatusKunnen die jongens van Vokatus wel zeggen dat ze het allemaal al gezien hebben, maar het echte werk moet nog beginnen hoor. Wat dat betreft zou 2018 voor de jonge rockband uit Utrecht en Tiel wel eens een belangrijk jaar kunnen worden. De eerste serieuze stappen worden nu gezet met de zelfgetitelde debuut-EP die 3 maart uitkomt en waarvan je vandaag het nummer I’ve Seen It All Before hoort.

Vokatus staat voor harde rock met stoner en invloeden van seventies rock en bands als Triggerfinger en Queens of the Stone Age. Daarbij gooien ze ook een hammond orgel in de strijd. De groep speelde al op Appelpop en Bevrijdingsfestival Utrecht 2017 en opende voor onder meer Indian Askin. Driekwart van de band kent elkaar van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) in Utrecht, waar Gosse Bosma (toetsen, percussie), Nigel de Vette (bas) en zanger-gitarist Yassir Oostrom de komende maanden hun studie hopen af te ronden. Drummer Freek de Wit completeert Vokatus met de nodige ritmische drive.

Eerder liet het viertal al de video voor een andere EP-track los: Area 51 zie je helemaal onderaan. Speaking of die EP-release… die vindt plaats op deze zaterdag 3 maart in dB’s in Utrecht, waar de met stonergrungers (en schoolgenoten) van Green Policy supporten (zie het FB-event). Beide bands gaan op vrijdag 9 maart nog eens samen vlammen in het Dolhuis in Dordrecht. Voor het najaar zet Vokatus in op de Popronde.Deel dit artikel