Het is net over 16.00 en BelzebonG zegt: "Smoke weed now!"

BelzebonG zegt: “Smoke weed now!” op Desertfest 2015, foto Ingmar Griffioen

Nieuwe week, nieuwe haarsla-, stemband- en algehele ledematenoefeningen. We gaan zelfs op woensdag al los in alle eigenaardigheid in Utrecht, waarna July Talk nog drie zalen aandoet. Donderdag komen de Polen van BelzebonG Nijmegen aan de duivelse waterpijp-geneugten brengen, so sit back, relax and have some stonerdoom. Vrijdag kun je rocken in Haarlem of ‘stembangen’ in Utrecht…, in een politiek-actuele en ook muzikaal gewelddadige show. Zaterdag dan viert Full Spectrum het 12,5 jarig bestaan, waarvoor Aestrid voor het eerst na de gloedvolle plaatpresentatie terugkeert naar EKKO.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


JULY TALK

WOENSDAG 01-03 EKKO, UTRECHT, DONDERDAG 02-03 TRIX, ANTWERPEN, VRIJDAG 03-03 HEDON, ZWOLLE, ZATERDAG 12-03 HEDON, ZWOLLE

SUPPORT: SLOWLIGHTS

July Talk staat bekend om hun explosieve liveshows met eigenaardige en vooral diverse alternative rock. Woensdag trapt het Canadese kwintet de concerttip week 9 af, wanneer de tour omtrent hun tweede plaat Touch weer in Nederland neerstrijkt. De avond in Utrecht wordt geopend door het snel groeiende Slowlights uit Londen. Let op: July Talk is na EKKO nog op donderdag 2 maart in Trix, Antwerpen te zien plus vrijdag 3 maart in Volt, Sittard en zondag 12 maart in Hedon, Zwolle.

BELZEBONG + SONIC WOLVES

DONDERDAG 02-03 MERLEYN, NIJMEGEN

Okay, de eerste dag zit erop en we duiken gelijk weer volop in gruizige distortion en plank-gas instrumentale beukwerk. Aaaah lekker he? Poolse doomy stoner done right. Wanneer ze niet aan het smoken zijn zitten ze wel eens in de studio waaruit de EP’s Sonic Scapes & Weedy Grooves en Greenferno alsmede de 14 minuten durende ‘single’ Dungeon Vultures zijn voortgekomen. Dit is een show die je absoluut over je longen moet nemen.

LOWER THAN ATLANTIS + YOUNG GUNS

VRIJDAG 03-03 PATRONAAT, HAARLEM

De kunst van een goed liedje schrijven is misschien wel de grootste kracht van Lower Than Atlantis. De stijl lijkt van album tot album steeds iets te verschuiven, maar de kracht en energie die deze band altijd in de nummers weet te vangen, vormt de factor die als leidraad door hun discografie loopt. Krijg jij er maar niet genoeg van? Wees dan erbij in de Patronaat met het heavy en tegelijkertijd melodieuze Young Guns.

STEMBANGEN! MET TEETHGRINDER + SISTERS OF SUFFOCATION

VRIJDAG 03-03 DBS, UTRECHT

En je dacht dat je alles had gezien…? Nee hoor, wat dacht je van een politiek debat met GroenLinks, CDA, VVD, D66, PvdA en PvdD onder het genot van rasechte teringherrie? Je snapt natuurlijk wel dat als we een event tegenkomen met een omschrijving als volgt, dat deze regelrecht op onze tiplijst komt: Onder andere politici Esther Ouwehand (PvdD), Peter Kwint (SP) en Huub Bellemakers (GroenLinks) zullen erbij zijn (wordt aangevuld met veeeeel meer partijen). En natuurlijk livebands: Teethgrinder (crust-death) en Sisters of Suffocation (death metal) zullen met welluidende grunts de politici bijstaan. Natuurlijk kan het publiek ook meediscussiëren, en mee headbangen! …Geniaal!

12,5 YEAR ANNIVERSARY FULL SPECTRUM: AESTRID + CUT_ + GOSTO + POLYNATION 

ZATERDAG 04-03 EKKO, UTRECHT

Ooit was Full Spectrum een clubavond in het Utrechtse EKKO, maar nu inmiddels twaalfeneen half jaar een gevestigd management- en boekingskantoor. De bands Aestrid, Cut_, Gosto en Polynation komen samen om dat te vieren op de plek waar het allemaal begon. Vooral een aanrader voor de meer alternative-minded. De show van Aestrid, die hun laatste plaat Silver op dezelfde plek op overweldigende wijze lanceerde, is sowieso al de moeite waard.

 


 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel