DOOL // foto: Roy Wolters

DOOL // foto: Roy Wolters

We nemen nog even twee dagen om te genieten van winter wonderland en gooien vanaf woensdag de haren los en spannen de  nekspieren voor de metalcore meets poppunk paaaaaaarty met A Day To Remember + Neck Deep + Moose Blood in 013, Tilburg. We blijven hangen in Brabant, want donderdag is het dubbel aan in Breda (psych en DIY dj’en in Electron) en Eindhoven (straight-up hardcore in Dynamo). Vrijdag zoeken we het hogerop met in Deventer de voormalig frontman van The Hellacopters en in Utrecht de allereerste Doomstad-avond in EKKO, met Steak Number Eight, DOOL en Obese, brought to you by… Inderdaad!

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


A DAY TO REMEMBER

WOENSDAG 15-02 013, TILBURG

SUPPORT: NECK DEEP + MOOSE BLOOD

Vol heavy power, ware showmanship en refreinen die dagen in kop blijven hangen. Dat kan er maar een zijn: de enige echte ADTR. Deze Florida boys bewezen vorige maal in Tilburg een dijk van een show neer te kunnen zetten met hun metalcore-poppunk-hybride. Woensdag zijn ze terug met Neck Deep en Moose Blood om te laten zien dat ze met hun laatste album Bad Vibrations nog steeds een unstoppable force zijn.

 

 

VIRUUUNGA

DONDERDAG 16-02 ELECTRON, BREDA

SUPPORT: DIY DJ

Dit is een psych-groep waar je uuu tegen zegt. Waarschijnlijk heb je nog niet (veel) van ze gehoord, maar dat zou zo maar eens snel kunnen veranderen. Het oorspronkelijke plan was om samen met de band Dakota te spelen, maar wegens ziekte gaat dat helaas niet door. Maar hey, in plaats daarvan kan je dit opkomende psych-fenomeen zien én zelf plaatjes draaien met DIY DJ.

 

 

DEEZ NUTS + COMEBACK KID

DONDERDAG 16-02 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: FIRST BLOOD + HELLIONS + GET THE SHOT + REALITY SLAP

Iemand zin in een avond vol gebeuk met recht voor z’n raap, in your face hardcore? Nou, maak je volgetatoeëerde borst maar nat, want Deez Nuts is samen met Comeback Kid de hort op gegaan en ze strijken donderdag neer in Eindhoven met maar liefst vier supports. Dat is wel heel veel bang-for-your-buck! Rock city stelt wederom niet teleur.

 

 

DOOMSTAD: STEAK NUMBER EIGHT + DOOL + OBESE

VRIJDAG 17-02 EKKO, UTRECHT

Wij van WC Eend adviseren natuurlijk WC Eend. Ja, duh, maar kom op hey… Steak Number Eight, DOOL en Obese!? Geef ons eens ongelijk. Vrijdag tovert NMTH de Domstad om tot een ware DOOMSTAD in samenwerking met EKKO, Utrecht. Het is de allereerste editie van deze periodiek terugkerende avond vol met heavy, alternative en deviant bands. Tevens zal het de afscheidsshow zijn van Obese-frontman Koos Weel. Meer dan genoeg redenen om te komen en een glas te heffen.

 

 

IMPERIAL STATE ELECTRIC

VRIJDAG 17-02 BURGERWEESHUIS, DEVENTER

SUPPORT: FACTORY BRAINS

Hoeveel stijl en karakter kan je hebben als band? Het Zweedse Imperial State Electric lijkt het op wetenschappelijk niveau te onderzoeken. Nicke Andersson, voormalig frontman van The Hellacopters, richtte de band op in 2010 en inmiddels hebben ze hun vijfde plaat All Through The Night uitgebracht. Heerlijke classic rock vibes in een hedendaags jasje.

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel