Terzij de Horde op Soulcrusher Fest, foto Paul Verhagen

Terzij de Horde op Soulcrusher Fest, foto Paul Verhagen

Proef de Doom… dat is nog eens een smakelijk begin van de week in de OT301 woensdag waar doom metal en whisky pimpelen elkaar ontmoeten. De concertweek komt dus relatief laat op gang, en knalt lekker door op donderdag met alt. rockers The Wonder Years in De Helling en de onverwoestbare stoner metal-veteranen van Orange Goblin in De Nobel. Vrijdag en zaterdag meer brute oranje dwergen in Dynamo Eindhoven en Vera. Die twee dagen kun je jezelf ook in complete duisternis onderdompen in de P60 in Amstelveen (ChristenUnie beware!), waar Diabolica Sonis MMXVII de tweedaagse festivalbill met internationale black metal heeft gevuld. Zaterdag bevelen we wederom een gang naar Dynamo (Ehv) aan en wel voor de hardcore poppunk van Four Year Strong en co. Opgelet: The 101’s komen ook! Of zondag in de Melkweg met Call It Off…en voor de die-hards, gewoon beide natuurlijk!

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

TASTE THE DOOM

WOENSDAG 08-02 OT301, AMSTERDAM

WHISKY TASTING + DOOM METAL

AANSLUITEND: EISBEIN + PUCE MARY

Hey, dit is even wat anders! Taste The Doom is namelijk niet een gewoon concert, zie het meer als een tof evenement waarbij whiskysoorten worden gematched met verschillende doom metal-tracks. Je hoort het goed: een whiskyproeverij onder het genot van bijpassende doom metal. Na afloop kan je blijven plakken voor een deviant club avond met acts EISBEIN en Puce Mary. Eerstgenoemde is een gelegenheidscollectief van soundartist BJ Nilsen & Gert Jan Prins en Puce Mary brengt je heerlijk eerie industrial/avant garde.

DSC05089 (1)

foto bron: Scott a.k.a Dr. Space

THE WONDER YEARS

DONDERDAG 09-02 DE HELLING, UTRECHT

SUPPORT: TRASH BOAT + TINY MOVING PARTS

Ooit begonnen als meer traditionele poppunk, maar inmiddels leunt nieuwste plaat No Closer To Heaven wat meer richting alternative rock. The Wonder Years heeft los van de stijl altijd een eigen sfeer in de muziek weten te vangen, wat grotendeels komt door een soort oprechtheid en down-to-earthness waar de songs mee doorspekt lijken te zijn. Met vijf platen op hun CV komen ze naar De Helling in Utrecht samen met Trash Boat en Tiny Moving Parts voor een feest der melodie en (punk)rock.

ORANGE GOBLIN

DONDERDAG 09-02 DE NOBEL, LEIDEN | VRIJDAG 10-02 DYNAMO, EINDHOVEN* | ZATERDAG 11-02 VERA, GRONINGEN

SUPPORT: KOMATSU + OBESE*

Nee, we hebben het niet over een optreden van Donald Trump maar de Londonse stoner metal-helden Orange Goblin. Leiden, Eindhoven en Groningen mogen zich deze week daarom gezegend voelen, want damn wat een riff-monsters komen jullie kant op. The boys are back in town en ze bundelen hun krachten met ons eigen Komatsu en zelfs ook nog met OBESE erbij in Dynamo. Dus is vadsige vette stoner jouw ding? Dan wil je dit reizende riff-festijn eeecht niet missen.

DIABOLICA SONIS MMXVII

VRIJDAG 10-02 – ZATERDAG 11-02 P60, AMSTELVEEN

MET O.A.: SHINING + A FOREST OF STARS + ANCIENT RITES + WIEGEDOOD + TERZIJ DE HORDE

Black metal-liefhebbers opgelet! Diabolica Sonis MMXVII brengt een internationale tweedaagse van black metal en aanverwanten naar de Amstelveense P60 toe. Vrijdag kan je onder andere al genieten van het Britse A Forest of Stars en Wiegedood uit België. Zaterdag kan je doorpakken met ons eigen en altijd intense Terzij De Horde, het Vlaamse Ancient Rites en Zweedse Shining. Puike internationale headbang-conventie hoor.

FOUR YEAR STRONG

ZATERDAG 11-02 DYNAMO, EINDHOVEN | ZONDAG 12-02 MELKWEG, AMSTERDAM

SUPPORT: BOSTON MANNER + THE 101’s (DYNAMO) + CALL IT OFF (MELKWEG)

Een meer uplifting feestje kan je zaterdag in Dynamo vinden met Four Year Strong en vrienden. Four Year Strong maakt krachtige, meer hardcore georiënteerde poppunk. Eerder werk was vooral heel erg druk en volgepropt met riffjes en hooks, latere albums zijn wat meer gestroomlijnd qua songwriting, maar verliezen zeker niks aan power. Mis je toch een beetje die over de top drukte van hun eerdere werk? Nou laten ze toevallig net een anniversary show tour houden van de plaat Rise Or Die Trying die tien jaar geleden uitkwam. Dit doen ze samen met Boston Manner en de beste Nederlandse bands die je aan dit gezelschap toe had kunnen voegen: the 101’s en Call It Off. Partaaaay!


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel