Brutus in Antwerpen, foto Geert Braekers

Brutus in Antwerpen, foto Geert Braekers

Dikke concertweek weer en eentje die al vroeg piekt met liefst twee concerten op de maandag. Maar voor Brutus en Beach Slang trekken we die troefkaarten maar wat graag he. Dus het enige wat jij hoeft te doen is kiezen tussen Rotown en Paradiso. Je gelooft het niet, maar woensdag kun je liefst zeven varkentjes wassen in Vera te Groningen en zaterdag hebben we twee toffe minifestivals voor je, heuse geheimtips uit de krochten van Capelle a/d IJssel en Tilburg. In Zuid-Holland gaat het om een gewelddadige en gaverieerde CAPSCORE avond met onder meer Mare en The Fifth Alliance, terwijl het Brabantse dranketablissement onderdak biedt aan de wintereditie van Woolstock met onder meer de egotrip van ex-Aper Jerry Hormone en de in de jaren ’90 tamelijk legendarische Antwerpse rockers van De Bossen. Right; scrollen, lezen, luisteren en (los) gaan is het devies.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

BRUTUS

MAANDAG 30-01 PARADISO, AMSTERDAM

Een ruimtelijke sound, hoge gitaarlijntjes waar het drama vanaf druipt, diep ronkende bassen, raggende drums en een ongekend uniek stemgeluid: meet Brutus. Dit drietal uit Leuven, België brengt op 3 februari hun debuutalbum Burst uit. Wij kunnen niet wachten, want gelet op de vijf eigenzinnige nummers die op dit moment op Spotify te horen zijn, zou dat zomaar eens een van de vettere platen van het jaar kunnen worden. Als je ze nog niet kent, kan ik je van harte aanbevelen om als eerste kennismaking het nummer Horde II op repeat te zetten. Wil je ze nog beter leren kennen? Dan heb je geluk, want maandag staan ze in Paradiso.

 

BEACH SLANG

MAANDAG 30-01 ROTOWN, ROTTERDAM

SUPPORT: VIDEO STORE

In de nazomer van vorig jaar verscheen tweede plaat A Loud Bash Of Teenage Feelings. Een plaat vol melodische punkrock met een heerlijk rauwe, noisy sound. Het leek er even op dat die plaat misschien niet zou komen na een akkefietje slechts een paar maanden daarvoor, toen de band middenin een show kapte en verklaarde dat ze er bij dezen mee stopte. Na de nodige bezettingswisselingen hebben de Amerikanen uit Philadelphia gelukkig toch besloten door te zetten. Pffffew! Anders hadden ze niet maandag op het podium van Rotown gestaan. Laten we het niet voor lief nemen! En de support van NL all-star band Video Store (ex-leden uit o.a. Face Tomorrow, Modern Life Is War, Malkovich, GOLD, Sepiroth en Backfire!) evenmin.

 

PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS

WOENSDAG 1 FEBRUARI VERA, GRONINGEN

Deze doomy krautrock feestvarkens komen woensdag de Vera op z’n kop zetten. Met debuutplaat Feed The Rats blijkt de band meester te zijn van recht voor zijn raap beukers evenals lang uitgesponnen doom. Wat ze ook maken, rauw is bij deze Newcastlers een understatment en dat geldt zowel voor de band als zanger, die een beetje aan een oude bekende doet denken… Laten we zeggen dat hij rustig zou kunnen aanschuiven bij Death Alley and friends bij een volgende Lemmy Lives show.

 

CAPSCORE: MARE + EMPLOYED TO SERVE + THE FIFTH ALLIANCE + WRECKAGE 

ZATERDAG 04-02 CAPSLOC, CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Flink, maar dan ook fllllink wat geweld zaterdag in CAPSLOC tijdens de komende editie van CAPSCORE. Wat dacht je van een exclusieve NL show van Canadese sludge grootmeesters Mare, gecomplimenteerd door de door merg en been snijdende metalcore van het Engelse Employed To Serve? Het betere Nederlandse beukwerk wordt ook zeker niet overgeslagen met doom van The Fifth Alliance uit Breda en de Utrechtse hardcore van Wreckage. Ja ja, het komt letterlijk en figuurlijk uit alle hoeken zaterdag dus wees erbij. Een line-up als deze zal inslaan als een goede rechtse!

 

WOOLSTOCK WINTERFEST: THE JERRY HORMONE EGO TRIP + DE BOSSEN + MALIBU

ZATERDAG 04-02 KAFEE LAMBIEK, TILBURG

Toe aan iets minder zwaars dan de hierboven genoemde slachterij? Misschien zelfs een beetje groovy? Een vleugje nostalgisch? Woolstock’s got ya back baby! In Kafee Lambiek vindt zaterdag de winterse editie van het Tilburgse Woolstock plaats met swingende Rotterdamse rock ’n roll dankzij The Jerry Hormone Ego Trip, de Antwerpse ’90s rockers De Bossen en vergeet niet je walkman mee te nemen. Dan kan je op de terugweg genieten van het nieuwe cassettebandje van gare, slackerpop-band Malibu! Die komt namelijk vrijdag uit! Tilburg, je stelt ons toch ook nooit teleur.

 

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel