Call It Off op Jera On Air, foto Dani Silvia

Call It Off op Jera On Air, foto Dani Silvia

 

Net terug van een belachelijk gaaf maar slopend weekend op Eurosonic Noorderslag. Je oren suizen nog na van al die vette bands, die bierwalm lijkt voorlopig in je poriën te zitten en ondanks wat je naasten zo goedbedoeld zeggen, vallen die wallen onder je ogen helemaal niet mee. Wat doe je? Wat kan je doen? Er is natuurlijk maar een antwoord: doorgaan!

Jawel! We zijn weer terug met de vijf concerten die je simpelweg niet mag missen en we vallen direct met onze neuzen in de spreekwoordelijke boter met een superdiverse week met alles van technische death metal tot good ol’ vibes pop punk. Dig in!

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

FLESHGOD APOCALYPSE

MAANDAG 16-01 DOORNROOSJE, NIJMEGEN

DINSDAG 17-01 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: CARACH ANGREN + NIGHTLAND

Mama mia! De afbakening van stijlen bij dit Italiaanse quintet is minder zwart wit dan hun corpse paint. Denk technische death metal met een dikke smeer aan symfonische elementen er doorheen. Ze hebben zelfs een bandlid dat naast pianist, als toegewijde “orchestrator” is aangesteld. En nee, het gaat hier niet om een gimmicky eendagsvlieg, deze guys gaan inmiddels tien jaar mee. Ze touren nu volop, met maandag een pitstop in Doornroosje en dinsdag in Dynamo. Dit natuurlijk in het kader van hun vierde album King, dat vorig jaar op Nuclear Blast Records de wereld in werd geblazen.

 

 

TOUCHÉ AMORÉ 

DONDERDAG 19-01 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: ANGEL DU$T + NEVER FORGET

Californische post-hardcore van de bovenste plank! Touché Amoré staat als geen ander garant voor een show die je helemaal grijpt met een heel persoonlijk karakter, dankzij frontman Jeremy Bolm die zijn hart, ziel en psyche volledig in de muziek leeg giet. Met het vierde album Stage Four worden wederom de nodige rillingen der intensiteit bezorgd. Op die laatste plaat dealt hij vooral met het verlies van zijn moeder en wordt op pure wijze alle emotie blootgelegd, zoals alleen deze gasten dat kunnen. Angel Du$t en het kers verse Never Forget komen de avond in stijl aftrappen.

Mocht je nou donderdag net niet kunnen of smaakt het gewoon simpelweg naar meer, dan kan je jouw liefde voor Touché Amoré ook op Valentijnsdag in de Melkweg laten zien!

 

 

UK SUBS

VRIJDAG 20-01 SIMPLON, GRONINGEN

SUPPORT: TV SMITH + RATPATROL

Rauwe street punk wat zelfs nog deel uit maakte van de originele Engelse punk movement in de jaren zeventig. De huidige formatie telt vier gezichten terwijl de ex-ledenlijst meer dan twintig aantikt. Maar ja, je weet het he: ‘the show must go on’ en die show gaat ondertussen voor UK Subs al viertig jaar door. Dus op naar Simplon vrijdag, Oi Oi Oi!

 

 

BARTEK + SAGUARO + SONIC BLOOM

ZATERDAG 21-01 DE MEESTER, ALMERE

Bartek is geen onbekende van NMTH. Één van de parels van onze Popronde-selectie van afgelopen jaar en tevens een terugkerende naam op de donderdagse Pinguin on the Rocks radio-uitzending. Laten ze nou toevallig met een tof gezelschap op pad zijn om zaterdag in de Meester een beuker van een zaterdagavond te verzorgen. Samen met Saguaro en Sonic Bloom kun je er van uitgaan dat je meer dan aan je trekken gaat komen voor rauwe alternative rock zoals het bedoeld is.

 

 

CALL IT OFF (ABANDONED RELEASE SHOW)

ZATERDAG 21-01 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: CAMP HIGH GAIN + FIVE YEARS LATER

Liever iets lichters op de muzikale maag? Maar natuurlijk! Laten we niet vergeten dat er ook flink meeslepend gebeukt kan worden op podia zonder dat het alleen maar dark en neerslachtig hoeft te zijn. Dat is misschien wel gelijk de allerbeste eigenschap van goede pop punk, vol gas en de nodige dosis good vibes. Dus mocht je daar nou net effe aan toe zijn, dan heeft Call It Off precies wat je nodig hebt. De heren zijn uiteraard in top vorm na hun avonturen op Eurosonic Noorderslag en brengen zaterdag hun nieuwe plaat Abandoned uit. Een beetje feest vier je natuurlijk niet alleen, zo zijn Camp High Gain en Five Years Later ook van de partij om die punkrockvlag hoog te houden. Schuif aan en scream your heart out!

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

 

 

 

 Deel dit artikel