Conan op Into The Void, foto Oscar Anjewierden

Conan op Into The Void, foto Oscar Anjewierden

 

Deze week begint met een woensdag die in Vera HARDER is dan normaal en dat kunnen wij alleen maar toejuichen (of ehm: brullen). Ook bijzonder is hoe Ill Niño je diezelfde dag mee terugvoert naar de hoogtijdagen van de nu-metal. Maar we tellen meer dagen en zegeningen: Je kunt bijvoorbeeld drie dagen ZWAARRRR los met Conan live en dan nemen ze ook nog Downfall Of Gaia, HARK en High Fighter mee. We tippen zeker ook desertstoner- en Kyuss-pionier John Garcia en dan kun je zaterdag in de Little Devil getuige zijn van een een rise of the machines met zowaar drie bands met het woord machine in de naam (en dat zonder het Rotterdamse The Machine).

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


HERDER 

WOENSDAG 22-03 VERA, GRONINGEN | ZATERDAG 25-03 VRANKRIJK, AMSTERDAM

SUPPORT VERA: ALTERED STATES

Iedere week heeft een woensdag, keer op keer weer, maar deze woensdag is harder! Herder komt je week doormidden schreeuwen in Vera samen met Altered States. Komt woensdag je net even niet lekker uit? Of heb je na de show een onverzadigbare honger naar meer? Dan kan je zaterdag naar Amsterdam waar de guys met Blind To Faith, Nuclear Devastation en Bones in Vrankrijk gezamenlijk de hel op aarde los maken.

ILL NIÑO

WOENSDAG 22-03 DE HELLING

SUPPORT: EKTOMORF + XTORTYA

In een altijd veranderende metalscene heeft het Zuid-Amerikaanse Ill Niño zich, ondanks vele bezettingswisselingen, staande weten te houden door trouw te blijven aan hun eigen sound. De band kwam in de hoogtijdagen van de nu-metal era in rap tempo bovendrijven en in De Helling nemen ze je terug naar die tijd met een speciale set geheel in het teken van hun allereerste album Revolution, Revolución.

 CONAN

DONDERDAG 23-03 BAROEG, ROTTERDAM | ZATERDAG 25-03 MAGASIN4, BRUSSEL | ZONDAG 26-03 WILLEMEEN, ARNHEM

SUPPORT: DOWNFALL OF GAIA + HARK + HIGH FIGHTER

‘Caveman battle doom’ wordt de muziek van dit drietal uit Liverpool wel eens genoemd, wat een treffende referentie is aan de elementaire oer-sound van deze doom-sludge-barbaren. Vorig jaar lieten ze hun nieuwste album Revengeance los in het wild en de beestachtige songs vinden deze week hun weg naar ons kikkerlandje met shows in Rotterdam en Arnhem. Ook onze zuiderburen krijgen een dosis wanneer de band zaterdag een uitstapje naar Brussel maakt.

JOHN GARCIA

VRIJDAG 24-3 VORSTIN, HILVERSUM

SUPPORT: DONKEY KUNG FU

De man die bekend staat als mede-oprichter van Kyuss staat vrijdag in Hilversum. In 2014 kwam, na het uiteenvallen van Vista Chino, zijn eerste solo-album uit en nog geen twee maanden geleden de opvolger The Coyote Who Spoke in Tongues. Ook zijn solo-werk laat wederom horen dat hij nog altijd the master of the desert is, wat ongetwijfeld ervoor gaat zorgen dat liefhebbers van het genre als nomaden op een oase gaan afkomen in de Vorstin.

NIGHT OF THE MACHINES: SELFMACHINE + 3RD MACHINE + ANGER MACHINE

ZATERDAG 25-03 LITTLE DEVIL, TILBURG

Zaterdag is er in Little Devil sprake van een een heuse rise of the machines. In de kersverse nasleep van de release van het nieuwe Selfmachine album Societal Arcade (die vorige week nog in de Amsterdamse Melkweg werd gevierd) komen de mannen samen met 3rd Machine en Anger Machine de metalbar van Tilburg op z’n kop zetten. Maak je dus klaar voor een staalharde, machinale metal-avond.

 


 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar

 Deel dit artikel