Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada

Week 46 is aangebroken en ditmaal komt het wat rustiger op gang. Je krijgt in ieder geval tot dinsdag respijt voor je aan bluesrockende bak moet in dB’s of de Noord-Ierse akoestische rock in de Oosterpoort. Nog twee kansen op Therapy? trouwens, want de groep doet ook de Melkweg en Orpheus (Apeldoorn, met Paceshifters) aan. Er is weer metalcore en meer in de Melkweg met onder meer The Devil Wears Parada, de ijzersterke Japans-Franse package Mono-Alcest doet Vk in Brussel, 013, Tilburg en de P60 in Amstelveen aan en dan is er zaterdag nog een best wel Popronde (2015 en 2016) getinte drieklapper in Vlaardingen: Tamarin Desert, Standup ’69 en Breaking Levees spelen in de Kroepoekfabriek.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


LEFT LANE CRUISER, dinsdag 15-11 in dB’s Utrecht
SUPPORT: JESCO

De muziek is bluesy maar rockt als een malle, trashy maar vloeit als de Mississippi river. Dit jaar kwam de plaat Beck In Black uit (lees de recensie hier), een bijzondere plaat omdat deze in het teken staat van het vertrek van originele drummer Brenn Beck. En als je als duo opereert, is dat toch gelijk de helft van je band. Platenmaatschappij Alive Natural Sound zag dit als een “end of an era” en bracht een plaat uit met acht nog nooit verschenen opnames samen met een compilatie van favoriete bestaande songs die door de fans zelf werden uitgekozen. Maar wees niet bang dat zanger-gitarist Fredrick Evans in zijn uppie op het podium staat, het duo is weer compleet met een waardige vervanger: drummer Pete Dio. De Utrechtse americana / countryrock band Jesco trapt de avond af.

THERAPY? WOOD AND WIRE, dinsdag 15-11 in de Oosterpoort, Groningen, woensdag 16-11 in Melkweg, Amsterdam en zondag 20-11 in Orpheus, Apeldoorn met support van Paceshifters!

Een band die ongetwijfeld zijn piek in midden tot eind jaren negentig heeft meegemaakt, maar toch sindsdien nooit echt stil heeft gezeten. Het Noord-Ierse Therapy? komt naar Nederland met een therapeutische akoestische set. Nu zijn er natuurlijk meerdere shows van deze Wood And Wire tour te zien, waarvan de show in 013 al uitverkocht is zelfs! Maar er is nog kans: dinsdag in de Oosterpoort, woensdag in de Melkweg en zondag in Orpheus te Apeldoorn zelfs een extra speciale met NL grunge-helden Paceshifters die tevens een speciale akoestische set zullen spelen als opener! Een toevoeging wat net even de kers op de taart kan zijn.

THE DEVIL WEARS PRADA + SILVERSTEIN + MEMPHIS MAY FIRE, vrijdag 18-11 in Melkweg Amsterdam
SUPPORT: LIKE MOTHS TO FLAMES

Als je maar geen genoeg kan krijgen van een pompend potje metalcore / post-hardcore moet je vrijdag bij de Melkweg zijn. Gewapend met verse release “Transit Blues” via Rise Records is TDWP op pad en niet alleen! Samen met Canadese post-hardcore / emo band Silverstein en Nashville’s very own Memphis May Fire komen zij de Melkweg met de nodige decibellen het weekend inluiden. Like Moths To Flames is op sleeptouw genomen om het publiek voor deze heftige package tour klaar te stomen.

TAMARIN DESERT + STANDUP ’69 + BREAKING LEVEES, zaterdag 19-11 in KROEPOEKFABRIEK, VLAARDINGEN

Zaterdag is er feest in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen en iedereen neemt wat mee naar deze ‘Nieuwe Vangst’ avond. Zo brengt het Eindhovense Tamarin Desert 60’s georiënteerde psychrock met vettige fuzzriffs, Standup ’69 (onze Rotterdamse Popronde-troef) verzorgt noisy space rock en tot slot is Breaking Levees uit Amsterdam van de partij om hun ‘ramble house rock’ uit te serveren (denk aan een Quentin Tarantino film en je zit al in de buurt). Dus kom je honger maar stillen! Er is genoeg voor iedereen.

MONO + ALCEST, vrijdag 18 november in Vk, Brussel, zaterdag 19 november in 013, Tilburg en zondag 20 november in P60, Amstelveen
SUPPORT: PG.LOST

Deze twee post-rock/shoegaze-legendes zijn twee handen op een buik. Beide zijn zwaar, episch, donker en hangen vrijdag hun zwarte sluier over de VK in Brussel om zaterdag en zondag resepectievelijk 013 in Tilburg en de P60 in Amstelveen in duisternis te hullen. Het Franse Alcest zijn pioniers in het combineren van black metal en shoegaze waarmee het genre blackgaze geboren werd. Ondanks al het donkere heerst vooral het gevoel van schoonheid in de muziek. Ook het Japanse MONO betreedt allesbehalve de platgetreden paden en maakt op een unieke manier orkestarrangementen samen met typische shoegaze gitaar-sounds. Er zijn weinig bands die zowel een samenwerking met het New York Orchestra als de legendarische rockproducent Steve Albini op hun cv hebben staan. Dit illustreert MONO’s typisch out-of-the-box manier van denken. Het blad NME noemde het “…music for the Gods”. Check de albumprimeur en laat je meevoeren.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!Deel dit artikel