Biffy Clyro, foto: Rob Sneltjes

Biffy Clyro, foto: Rob Sneltjes

Nieuwe week, nieuwe kansen en je mag morgen alweer de op stap en je haar losgooien! Te beginnen in dB’s, waar The Skull (dit jaar indrukwekkend op Roadburn) op de planken staat. Woensdag is meteen keuzedag, want je kunt zowel naar Biffy Clyro + Lonely the Brave (supercombi!) als Truckfighters… Gelukkig zijn er deze week nog drie kansen om de Zweeds stonende Truckfighters te zien. Ook twee opties om de bijzonder meeslepende 65daysofstatic mee te pakken in het weekend, maarrrr dan kun je ook twee dagen haarslaan op het Brainstorm Festival in de Apeldoornse Gigant. Vrijdag haren wapperen en zaterdag de nekspieren rust gunnen dan maar? Keuzes genoeg in ieder geval!

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


THE SKULL, dinsdag 8 november in DB’S, UTRECHT
Support: WITCH MOUNTAIN

De Amerikaanse band The Skull kan je bijna niet noemen zonder daarbij ook de band Trouble te betrekken. Het ontstaan van de band is een merkwaardig verhaal op zijn minst. In een notendop: drie ex-leden van Trouble hebben, na hun vertrek, een Trouble tribute band opgericht onder de naam The Skull en zijn na een tijdje eigen materiaal gaan schrijven. Dit resulteerde uiteindelijk in het album For Those Which Are Asleep wat zeker niet onverdienstelijk werd ontvangen. Lekker doomy, maar dan meer riff-georiënteerd dan hun voorgaande formatie. Voeg daar een mespuntje sludge aan toe, een paar oordoppen en een biertje en volgens mij hebben we een prima dinsdagavondje in de maak.

TRUCKFIGHTERS, woensdag 9-11 Amsterdam, Melkweg, donderdag 10-11 Groningen, Vera, vrijdag 11-11 Tilburg, 013 en zaterdag 12-11 Hengelo, Metropool
SUPPORT: WE HUNT BUFFALO + WITCHRIDER

Deze Zweedse desertrockers krijgen kennelijk geen genoeg van Nederland en gelukkig maar! Vier dagen achter elkaar en in alle hoeken van het land spelen ze deze week. Amsterdam, Tilburg, Groningen, Hengelo… er is genoeg Truckfighters voor iedereen. Hun laatste wapenfeit getiteld “V” is nog kakelvers en laat tevens een verse aanpak horen. Typerend voor het nieuwe materiaal is dat de karakteristieke heavy stoner afgewisseld wordt met uitgerekte atmosferische stukken, waarmee dit rocktrio laat zien dat ze niet bang zijn om iets nieuws te proberen.

BIFFY CLYRO, woensdag 9 november in 013 TILBURG
Support: LONELY THE BRAVE

Wat een droom combi! Hier in kamp NMTH zijn zowel het energieke en onvoorspelbare Biffy Clyro als het meeslepende en emotionele Lonely The Brave grote favorieten te noemen. Dus toen wij hoorden dat ze de krachten gingen bundelen en samen op tour gingen, stonden wij al te popelen vanaf dag één. Deze week is het dan eindelijk zover. Geen wonder dat de show in TivoliVredenburg al uitverkocht is, maar er zijn nog tickets voor het optreden in het Tilburgse 013.

BRAINSTORMFESTIVAL, vrijdag 11 en zaterdag 12 november, GIGANT, APELDOORN
MET O.A. THEOCRACY, NARNIA, SELFMINDEAD & UNDAWN

Het “festivalseizoen” is, als je goed zoekt, eigenlijk nooit echt afgelopen. Vrijdag en zaterdag wordt Gigant in Apeldoorn overrompeld door een bijzonder en internationaal gezelschap van rock, hardcore en metal met onder andere een exclusieve NL show van Amerikaanse progressieve power metalband Theocracy, een langverwachte melodische terugkeer van het Zweedse Narnia met originele zanger Christian Liljegren, de Nederlandse metalcore van Undawn (die je misschien bekend in de oren klinkt van de NMTH Popronde-routes) en zelfs een eenmalige reünieshow van hardcore-helden Selfmindead uit, ja daar gaan we weer: Zweden.

Daar gaat je rustige weekendje…

65DAYSOFSTATIC, vrijdag 11-11 in Q-FACTORY, AMSTERDAM en zaterdag 12-11 in MUZIEKGIETERIJ, MAASTRICHT

Okay, de game No Man’s Sky werd na de release aardig geteisterd door teleurstellende reacties, maar waar je weinig over hoorde klagen, was de muziek. De instrumentale band 65daysofstatic uit Sheffield verzorgde namelijk de soundtrack voor de game met hun inmiddels zesde release: “No Man’s Sky: Music for an Infinite Universe”. Sinds 2004 maken ze progressieve gitaarmuziek vol spanning en sfeer. Inmiddels is er met een steeds groter wordende invloed van elektronica een sound ontstaan die progressieve rock- tot zelfs dance-liefhebbers zal aanspreken. Eigenzinnige muziek voor fans van alles van Mogwai tot Aphex Twin.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!Deel dit artikel