All For Nothing // bron: //www.ineffecthardcore.com/features/all-for-nothing

All For Nothing // bron: //www.ineffecthardcore.com/features/all-for-nothing

Alleen omdat je buurman de hele week Eenzame Kerst van André Hazes op repeat heeft staan, betekent niet dat jij ook sip thuis moet blijven, voor de buis gekluisterd met een té volle buik. Nee. Er zijn een hoop feestjes en muzikale uitspattingen om van te genieten, zodat de Kerstweek ook ditmaal niet verveelt. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

1. ACU hardcore: Røst, Another Five Minutes & Murderofcrows
De geschiedenis van ACU gaat helemaal terug naar de jaren twintig, toen het nog een autobedrijf was (Auto Centrale Utrecht). Het pand hield deze functie tot de jaren 70, toen het werd gekraakt en voorgoed een andere bestemming kreeg: muziek, films en andere cultuur. Enfin – niet veel beters dan in zo’n omgeving een avond vol hard- en thrashcore, punkbands te checken! Dinsdag de 29ste zullen Røst (Oostenrijk), Another Five Minutes (Frankrijk) en Murderofcrows (Zweden) de avond van muziek voorzien. De eerste is een oldschool viermans hardcore punkband, de middelste neigt iets meer naar emo(hard)core en de laatste speelt gewoon ouderwetse hardcore, om die ‘jolly’ Kerstdagen iets meer pit te geven, letterlijk.

Murderofcrows:

2. BLACK BOTTLE RIOT
Onlangs maakte de Nijmegenaren bekend dat drummer Pieter Hendriks de band gaat verlaten: band en privé is voor hem helaas niet meer te combineren. Zijn muzikale focus zal hij richten op het nieuwe project The Establishment, wij wensen hem hiermee veel geluk! 27 december zal hij in thuishonk Doornroosje dan ook voor het laatst met de BBR mannen de bühne betreden. Dit is tevens ook hun eerste show op het vernieuwde podium en de laatste van de III: Indigo Blues tour! Ze staan bekend om hun goeie gekkigheden (eigen bier brouwen, wandschilderingen) dus deze avond belooft een bijzondere te worden… Sowieso zijn een handvol gastmuzikanten uitgenodigd om de melancholische bluesklanken (van deze plaat) te ondersteunen. In het voorprogramma staat het zeskoppige The Naked Sweat Drips.

BLACK BOTTLE RIOT in de Spaanse woestijn:

3. VETTE KNEPPER!
Wat deze avond in de Bosuil (Weert) interessant maakt zijn niet de drie tribute acts – al is een beetje decent Pantera en Death coverband misschien stiekem wel leuk, en zal zelfs de sound-and-look-a-like Guns ‘N Roses formatie er voor de lol goed in gaan. Nee, wat deze avond interessant maakt is dat het Eindhovense stoner-rock-trio An Evening With Knives tussen al het tribute gedruis op deze 26ste van december ook het podium zal beklimmen! Wij zijn deze jongens tijdens de Popronde van dit jaar tegengekomen, waardoor wij met zekerheid kunnen zeggen dat post-metal, doom liefhebbers aangenaam verrast zullen zijn. Een EP voorproefje is hier te vinden.

Blind Man’s Guess:

4. NMTH Presents: Richie Dagger, NEED en de 7″ op tour
Bovengenoemde is al vaker voorbij geraasd maar bij deze, lekker nog een keer. Beknopte introductieronde: de Tilburgse Richie Dagger speelde in 2011 hun éérste show tijdens Incubate, in Cul De Sac. Begin november kwam de tweede plaat City Dwellers uit. Verwacht dan ook een hoop nieuw materiaal te horen! De Amsterdamse NEED bestaat nog niet zo lang, maar met leden uit Aux Raus, Union Town, Brat Pack, Local Spastics en No Turning Back zegt deze nieuwheid niks meer dan dat. Denk aan Danzig meets The Stooges. Zaterdag de 26ste zullen ze Pacific Parc in Amsterdam bespelen, om Tweede Kerstdag geheel in stijl te vieren, zoals het niet hoort. Moet je die dag tóch bij je schoonouders zijn? Geen zorgen, 6 januari zijn ze in dB’s (Utrecht) en de 23ste in Area51 (Eindhoven)!

Richie Dagger:

5. Live Hard Or Die Fest
De Kerstdagen zitten er weer op: genoeg familiemomenten en Back To The Future vijf keer op TV gezien? Tijd om de pit in te gaan! Voor deze zevende editie van Live Hard Or Die Fest is het Rotterdamse Baroeg de 27ste dicht bij huis gebleven met ALL FOR NOTHING (AFN), Faith Ends Here (FEH) en From The Heart (FTH). Deze drie Rotterdamse hardcore acts zijn stuk voor stuk lekker bezig: AFN gaat over een paar weken door Azië touren, FEH zal deze avond hun gloednieuwe EP Never Give In presenteren en FTH heeft dit jaar het debuutalbum Leave It All Behind uitgebracht. De vierde band, het Haagse Get Some, komt binnenkort met een split EP met Brothers In Blood en opener van de avond is het Belgische Fit for the bleeding. Allemaal hardcore. Voetjes van de vloer!

Fit for the bleeding:

Meer concertinformatie? Check ook onze live calendar!

 

 

 Deel dit artikel