Belphegor // Bron: //chamberoflostsounds.com/tag/review-2/

Belphegor, bron: Chamber Of Lost Sounds

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Deze week hebben wij voor jullie een eclectische tiplijst samengesteld, variërend van donkere death metal, tot psychedelische pop noir. Met hier en daar een vleugje stoner. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

1. An evening with John Garcia
Als je denkt Palm Desert, denk je desert rock. Als je denkt desert rock, denk je Kyuss. Als je denkt Kyuss, is de naam John Garcia (samen met Josh Homme en Brant Bjork) een logische gedachtensprong. Garcia is sinds eind jaren 80 onlosmakelijk verbonden met het genre. Een tijdje geleden stond hij samen met Bjork en Nick Oliveri als Kyuss Lives! op het podium, een project inmiddels bekend als Vista Chino. An evening with John Garcia is ook precies dat: een avond met John Garcia! Akoestisch, intiem, bijzonder. Er zijn maar twee van deze avonden in Nederland; dinsdag 1 december in het Tilburgse Little Devil, de dag erna in Gebr. de Nobel, te Leiden.

Hier is John Garcia met Robby Krieger (the Doors). Garcia: “…the first song I wrote was when I was 19 living in Palm Springs with Nick Oliveri. It’s a song called “Her Bullets Energy.” And if somebody had told me back then that I’d release it when I was 43 years old and that Robby Krieger from the Doors would be playing on it, I would’ve told them they were out of their fuckin’ mind. Talk about a trip, man…”

2. The Atomic Bitchwax
Dit hard-(stoner)-rockdrietal uit New Jersey beklom in november al het podium van dB’s, Utrecht, dus voor iedereen die dat gemist heeft of het nóg een keer wil meemaken… dat kan 6 december in Iduna, Drachten, met als voorprogramma de Deventerse band Drive By Wire! Eerder dit jaar kwam het zesde studioalbum van The Atomic Bitchwax uit: Gravitron. Google het woord ‘Gravitron’, en zie die kermisattractie waar mensen in een cirkel staan en zó keihard worden rondgespind dat de centrifugale kracht je bruut bij de keel grijpt en tegen de muur duwt. Of dit concert dat ook gaat doen? Goeie vraag!

Leuk weetje: twee van de drie Atomic Bitchwax bandleden maken ook deel uit van Monster Magnet. Check de single ‘Sexecutioner’, van bovengenoemd album:

3. Children of Bodom
Na de tragische gebeurtenissen van 13 november zijn talloze shows afgelast en tours afgeblazen. Zo ook de tour van Lamb Of God, die samen met Children of Bodom en de Britse Sylosis 18 november in 013, Tilburg, zou spelen. En nu? 30 november gaan Children of Bodom alsnóg optreden, maar nu enkel met Sylosis. Omdat dit allemaal vrij last-minute is georganiseerd, in een kleinere zaal is, en er een band ontbreekt, zijn de kaartjes goedkoper dan eerst. 013 heeft het hoffelijke besluit genomen geen administratiekosten te rekenen voor iedereen, die het ticket van 18 november inlevert en een nieuwe koopt. Meer informatie is hier te vinden.

2 oktober kwam de nieuwste plaat uit, I Worship Chaos. Hier de gelijknamige single, met tekst, dan kunnen jullie straks meezingen!:

4. Sonic Soirée #39 : The Mysterons, Slomote en Tout Va Bien
Deze maandelijkse avond vind plaats in De Brakke Grond, Amsterdam, en houdt zich bezig met het uitzoeken en presenteren van bovengemiddeld talent uit de “Lage Landen” (a.k.a. Nederland en België). Wat te verwachten? Kort door de bocht: alternatieve pop- en rockklanken. Deze keer? Vrijdag 4 december zijn de drie uitverkoren bands: Slomote (BE), Tout Va Bien (BE) en The Mysterons. Deze laatste is waar het ons om draait; jong Nederlands talent. Pop noir. Dromerig, psychedelisch, groovy. Donker maar licht. Slomote en Tout Va Bien zijn allebei meer indie. De line-up van deze Sonic Soirée zal dan ook goed passen bij dit stormachtige weer: koud buiten, warm binnen.

The Mysterons:

5. Belphegor
Deze Oostenrijkse black-death-metalformatie heeft inmiddels tien albums plus twee EPs en één demo op hun naam staan! Hun nieuwste plaat, Conjuring The Dead (2014), is opgenomen na een radiostilte van twee jaar omdat zanger en gitarist Helmuth tyfus had. Deze gedwongen hiatus was goed: de plaat is rauwer en harder, terug naar het begingeluid van Belphegor. Menig liefhebber was dan ook aangenaam verrast toen ze het album hoorden. 3 december zijn ze te vinden in Gebr. de Nobel (Leiden) en de 11e staan ze in Neushoorn (Leeuwarden).

Voorproefje:

Meer concertinformatie? Check ook onze live calendar!Deel dit artikel