Terzij De Horde op Noorderslag, foto Rick de Visser

Terzij De Horde op Noorderslag, foto Rick de Visser

Week 48 is gearriveerd en het belooft een kil, hard en duister weekje te worden. Dinsdag is het al serieus haarslaan in Tilburg met de gebroeders Cavalera. Clutch komt met onder meer Valient Thorr de Melkweg verbouwen, terwijl De Helling in de inktzwarte diepte afgezonken wordt dankzij Terzij De Horde, GGU:LL en Kjeld. Vrijdag staan we alweer in de Kruikenzeikersstad want Little Devil host een avond met o.a. Wildebeast, Rhinorino en Robbin Banks. Rawk. Afsluiten op zaterdag in de Neushoorn in Leeuwarden, die net hersteld zal zijn van het Into The Void gedreun en ditmaal totaal Into Darkness gaat met black metal en beyond van Shining, Hemelbestormer en consorten. Waarom we je aanraden deze shows te bezoeken, lees, hoor en zie je hieronder.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


MAX & IGOR CAVALERA, dinsdag 29-11 in 013, TILBURG

20 jaar geleden kwam er een monumentaal album uit, dat zo’n stempel heeft gebruikt op harde muziek dat je vandaag de dag nog steeds de invloeden kan horen in de metalscene. We hebben het natuurlijk over het in 1996 verschenen Roots van Sepultura. Om het jubileum te vieren komen Max en Igor Cavalera naar Nederland voor een exclusieve en eenmalige show. Op deze avond zal het iconische album, dat in ons nu sterk pop-georiënteerde landje nummer zes in de Album Top 10 wist te bereiken, helemaal integraal uitgevoerd worden. Naast Roots kan je uiteraard ook andere Sepultura klassiekers verwachten als ‘Chaos AD’ en ‘Beneath The Remains’.

CLUTCH, woensdag 30-11 in MELKWEG, AMSTERDAM
SUPPORTS: VALIENT THORR + LIONIZE

Nu passeren hier vaak zat stonerbands de revue, maar slechts zelden zo bluesy en swingend als Clutch uit Maryland. ‘Psychic Warfare’ is hun laatste wapenfeit en toevallig ook nog eens een van de meest heavy en divers albums van het collectief tot nu toe. Hey, je hoort ons niet klagen! Woensdag komen ze de Melkweg helemaal plat walsen. Als supports krijgen ook nog vuige southern van Valient Thorr en het spacey, groovende Lionize.

TERZIJ DE HORDE + GGU:LL + KJELD, vrijdag 02-12 in DE HELLING, UTRECHT

Vrijdag komt Terzij De Horde Utrecht voorzien van hectisch, melancholisch en duistere metal. Vorig jaar maakten ze al flink indruk op Le Guess Who? festival, waar ze het podium van dB’s met de grond gelijk maakten. Geloof het of niet, ze hebben sindsdien niet meer in Utrecht gespeeld. Hoog tijd voor een waardige homecoming na het promoten van hun keiharde debuutalbum Self, dus nu is De Helling aan de beurt en het betere sloopwerk zal geschieden samen met het hypnotische doom van het Tilburgse GGU:LL en de Friese black metal van Kjeld.

WILDEBEAST + RHINORINO + ROBBIN BANKS, vrijdag 02-12 in LITTLE DEVIL, TILBURG

Meanwhile in Tilburg… a whole lotta rocking’ going on in de vetste rockkroeg van Tilburg. We hebben het natuurlijk over Little Devil. Vrijdag bundelen Wildebeast, Rhinorino en Robbin Banks hun krachten voor een noemenswaardig vette rockavond. Eerstgenoemde staat garant voor lekkere sleazy riffs met een punkachtig insteek, Rhinorino brengt je aanstekelijke stoner om van te smullen en Robbin Banks is een heerlijk botte, harde en rauwe eenmansband, die je niet mag missen. Meer dan genoeg om heeeeulemaal los op te gaan.

Hemelbestormer // foto: Paul Verhagen

Hemelbestormer, foto: Paul Verhagen


INTO DARKNESS III MET O.A. SHINING, TAAKE, GLORIOR BELLI & HEMELBESTORMER, zaterdag 03-12 in NEUSHOORN, LEEUWARDEN

Neushoorn in Leeuwarden heeft de smaak te pakken en biedt wederom huisvesting voor een heavy en dark gezelschap met Into Darkness III deze zaterdag. Check vooral de link naar het event hier voor de volledige line-up.

Maar je kan je onder andere flink de duisternis in laten sleuren door de neerslachtige black metal van Shining uit Zweden, die hiermee hun enige NL show van de tour zullen geven. De met Noorse folklore beladen black metal van Taake zal zeker ook niet zonder blijvende indruk aan je voorbij gaan. Al helemaal niet door de strakke liveshow waar deze mannen bekend om staan. Billy Bayou, frontman van Glorior Belli staat op zijn beurt weer bekend om zijn experimenteerdrift binnen het genre waarvan de laatste plaat Sundown (The Flock That Welcomes) al gauw als een hoogtepunt wordt gezien.

En over hoogtepunten gesproken: een van onze hoogtepunten van de afgelopen Roadburn-editie staat ook op de planken met hun donkere en über-slepende Cult Of Luna-eske riffs: Hemelbestormer. Op naar het noorden dus zaterdag.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!Deel dit artikel