Anti-Flag

Anti-Flag

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

1. ANTI-FLAG
Catchy punkrock van de veteranen van Anti-Flag in de Melkweg, Oude Zaal. Al ruim twee decennia verzetten de vier mannen uit Pittsburgh, Pennsylvania zich tegen het onrecht in de wereld. Zo ook op het laatste album American Spring. Catchy punkrock met antimilitaristische, politieke boodschappen, dinsdag 27 oktober (vanavond!) in de Melkweg, Amsterdam.

2. SPEEDY ORTIZ
Eigenwijze Amerikaanse indie rockband rond Sadie Dupuis uit Massachusetts. Speedy Ortiz tourt om de fijne, gruizige derde plaat Foil Deer te supporten. Woensdag 28 oktober in Merleyn, Nijmegen en donderdag 29 oktober, in Bitterzoet, Amsterdam. Vorig jaar nog te zien op de Le Guess Who? Mayday:

3. GRAVEYARD
Zware psychedelische en classic hardrock met een sixties psych en bluesrock saus van de Zweedse erfgenamen van Blue Cheer. Vierde plaat Innocence & Decadence is net uit op het grote Nuclear Blast. Te zien op donderdag 29 oktober in Doornroosje, Nijmegen, zondag 1 november in de Melkweg, Amsterdam en vrijdag 6 november in Trix, Antwerpen. Win kaarten voor de show in de Melkweg!

4. NORTHLANE
Australische metalcore in de Helling! Down under schijnt Northlane nogal megapopulair te zijn, hoog tijd dus om nu te proberen de rest van de wereld veroveren. Sinds juli hebben ze daarvoor het album ‘Node’ op zak. Donderdag 29 oktober in De Helling, Utrecht.

5. PAIN OF SALVATION
De Zweedse progressieve rock/metalband Pain of Salvation is drie dagen in Nederland. De progrockers bestaan al sinds 1984 en leverden al negen albums af. Falling Home verscheen vorig jaar. Te zien op donderdag 29 oktober in Atak, Enschede, vrijdag 30 oktober in Gigant, Apeldoorn en zaterdag 31 oktober in P60 in Amstelveen.Deel dit artikel