barrence-whitfield-savages-supportMet een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Naast die Green Hornet-presentatie in Vera (het nieuwe album Never Enough) op donderdag 22 oktober hebben we de volgende 5 tips voor je:

1. BARRENCE WHITFIELD & THE SAVAGES
60-jarige rock n roll soul screamer goes 60ies rock ’n roll en garagepunk? Ehm ja. Barrence Whitfield (foto hierboven) is de naam en de Amerikaan leverde in de 80ies en 90ies wat energieke soulpunkplaten uit, maar sinds hij met The Savages op stap is, komt hij meer in de buurt van The Dirtbombs. Na een break van 14 jaar is de man helemaal terug sinds 2009. Check die plaat hieronder en de man live in 1 van deze 4 zalen:
Woensdag 21 in dB’s, Utrecht, donderdag 22 in Paard van Troje, Den Haag, vrijdag 23 in Vera, Groningen en zaterdag 24 in De Hip te Deventer.

2. GIRL BAND
Geniale, dwarse, altijd schurende en toch nog erg jonge band. De vier Ierse jongens van Girl Band leverden onlangs eindelijk die belofte in met het debuutalbum Holding Hands With Jamie. Goed nieuws, want daardoor kun je ze weer vier keer aan het werk zien:

Donderdag 22 in ACU, Utrecht, zaterdag 24 in Vera, Groningen en op Let’s Get Lost in Zwolle (wat sowieso een beste aanrader is!) en een weekend later op London Calling in Paradiso.

3. PIGS
In Baroeg te Rotterdam speelt vrijdag 23 oktober Pigs, een band die in 2008 is begonnen. Het New Yorkse trio flirt met een Melvins-geluid een mix tussen noiserock en sludge. Opener Sofy Major uit Frankrijk zit grofweg in dezelfde hoek.

4. AURORA INFERNALIS
In Luxor Live in Arnhem, vindt in het weekend van 23 en 24 oktober het black metal festival Aurora Infernalis plaats met een internationale line-up. Vrijdag warm je op met vier bands: Kampfar (NO), Wodensthrone (UK), A Forest of Stars (UK) en Albez Duz (DE). Zaterdag is de line-up dikker met Misþyrming (de IJslandse artist in residence van Roadburn 2016), Arcturus (NO), Acherontas (GR), Zemial (GR), Hades (NO), Ofermod (SE) en Altar of Plagues (IR).

5. IT IT ANITA
De Belgische rockband It It Anita staat op vrijdag 23 oktober in Podium Asteriks te Leeuwarden. Deze band uit Luik bestaat uit vier jongens die harde gitaren met riffjes uit de jaren ’90 brengen, maar dan wel met een eigen twist. Zo gaven ze bij hun show in Luik een GoPro aan het publiek en dan krijg je dit:Deel dit artikel