Red Fang in TivoliVredenburg, foto Rob Sneltjes

Red Fang in TivoliVredenburg, foto Rob Sneltjes

Nieuwe week, nieuwe kansen en jawel: vanavond al. Het dance-publiek (ADE) is nog niet weggeveegd of Red Fang en Torche mogen al aan de bak in de Melkweg. Dikke pech vorige week voor de mensen die we hadden getipt om naar 5 Jaar Smithsfoodgroup in P60 te gaan, het festijn ging niet door. Wel in Hall of Fame, Tilburg overigens en… vanavond kun je in ACU in Utrecht twee van de bands van het festival zien: de Franse post-hardcoreband The Prestige en de UK hardcore metalgroep Artemis. Tipje dus voor de maandag. Verder aanbevolen: bands in SugarFactory (Amsterdam), Gentse noiserock, jazz en post-punk in Patronaat (Haarlem), US psychgrunge in Stroomhuis (Eindhoven) en tot slot de Japanse psychedelicsche noise- en Krautrockers Acid Mother Temple in dB’s te Utrecht.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


RED FANG, maandag 24 oktober in MELKWEG, AMSTERDAM
Support: Torche

Heb je net het weekend der weekenden gehad, gaat maandag weer die kut wekker. Shhhhhh, het is okay. Tegen de tijd dat jij aan je laatste Cup-A-Soup middag break begint, staan er vier ontzettende dudes uit Portland, Oregon al te soundchecken om je dag een beukende ontplooiing te geven: Red Fang baby! Gewapend met hun vierde studio album Only Ghosts, die een heerlijke Ross Robinson treatment gekregen heeft, is dit stoner/sludge kwartet meer dan klaar om hun tanden in de Melkweg te zetten. Maar een echte prehistoric dog reist natuurlijk in een roedel en daarom wordt de band vergezeld door de riff-monsters van Torche.

DEMOB HAPPY, woensdag 26 oktober in SUGARFACTORY, AMSTERDAM
Support: Tigercub

Demob Happy uit Brighton is één van die bands die dat smeuïge jaren negentig grunge-gevoel weet neer te zetten zonder dat het ook maar iets gedateerd aanvoelt. Hun album Dream Soda is daar het bewijs van en tevens een prima reden om de repeat knop weer te gebruiken. Wat een epicentrum van grungy korreligheid en dynamiek! Terwijl je de nummers je flink door elkaar laat schudden, kan je bijna door de energie van de songs in gedachten al de band op podium zien staan. Woensdag staan ze er echt, want ze staan met support Tigercub in de Sugarfactory.

HYPOCHRISTMUTREEFUZZ, donderdag 27 oktober in PATRONAAT, HAARLEM
Support: Bonne Aparte, TV Wonder

He? Wat voor christmas tree? Laat maar gaan, want ‘kerstboom’ is niet het woord waar het hier om draait, eerder ‘ongemakkelijkheid’. Dat is waar de Gentse band Hypochristmutreefuzz in gespecialiseerd lijk te zijn. Hun laatste single “Schizophrenic Blues” doet je bijna denken aan de eerie vibe van Milk It van Nirvana’s In Utero. De shows zijn een hysterische mash-up van genres als onder andere noiserock, jazz en post-punk waarbij de hectische lichtshow de hele ervaring complimenteert. De Rotterdamse noiserock band Bonne Aparte is ook weer terug van weggeweest met een nieuwe EP en komt de avond aftrappen samen met de Amsterdamse noisy gitaarpoppers TV Wonder.

JEFF THE BROTHERHOOD, vrijdag 28 oktober in STROOMHUIS, EINDHOVEN
Support: Canshaker Pi

Bro, brasj, bradda, broeder… nee, gewoon brotherhood. JEFF The Brotherhood om precies te zijn. Hoe fijn deze psych grungeband ook is, je merkt dat nog lang niet iedereen weet wie ze precies zijn. Zonde! Ze hebben al verschillende kneitervette NL shows gedaan waaronder Incubate en een sublieme set in de EKKO. Die gigs logen er niet om en deze is dan ook nog met één van de toffere alternatieve bands van eigen bodem, Canshaker Pi. Dus bel je bro’s, scoor een ticket en hook a brother up!*

*zussen uiteraard ook welkom

ACID MOTHERS TEMPLE, zaterdag 29 oktober in dBS, UTRECHT
Support: 30,000 Monkies

Oh Japan, verander alsjeblieft nooit. Eerst kom je met een besnorde Italiaanse loodgieter die paddo’s vreet om groter te worden, dan weer de meest bizarre tv shows waar mensen ondenkbare handelingen verrichten, maar muzikaal kan je er ook wat van. Acid Mothers Temple mag je gerust onder de noemer “deviant” scharen, maar hey, daar zijn we hier niet vies van. Dus als jij blij wordt van psychedelic noisy impro krautrock, is dit een spekkie voor je bekkie. De merch-tafel alleen al moet een bezienswaardigheid zijn, aangezien er sinds 1995 maar liefst 73 (!) albums zijn uitgebracht! See you on the other side!

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!Deel dit artikel